Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

"H ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ" ΚΑΙ ΤΟ "ΝΑ ΜΕ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΜΕ Τ' ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ" ΣΤΑ ΠΑΤΡΙΝΑ ΣΙΝΕΜΑ

"H ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ" ΚΑΙ ΤΟ &qu...

Αφιερωμένο στα 90 χρόνια ιστορίας των Όσκαρ το νέο Entertainment Weekly

Τέσσερις Οσκαρικές ταινίες παίζονται αυτήν την εβδομάδα στην Πάτρα, η «Μορφή του Νερού» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο που έκανε πρεμιέρα στις 15 Φεβρουαρίου, η «Αόρατη κλωστή» του Πολ Τόμας Άντερσον με τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις που συνεχίζεται για 3η εβδομάδα, στα Odeon Entertainment, στη Βέσο Μάρε και το «Να με Φωνάζεις με τ’ Όνομα σου» του Λούκα Γκουαντανίνο και το «The Disaster Artist» του Τζέιμς Φράνκο στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη.

Το «The Disaster Artist» είναι υποψήφιο για καλύτερο διασκευασμένο σενάριο.

Ακόμα επίκειται την Πέμπτη 1η Μαρτίου 2018, λίγες μέρες πριν την 90η απονομή των πολυθρύλητων βραβείων Oscar, να βγουν στη χώρα μας, 2 ακόμη Οσκαρικά φιλμ, το «Lady Bird» (διανομή από την UIP) της Γκρέτα Γκέργουικ με την Σαόρσι Ρόναν και την Λόρι Μέτκαλφ που είναι και οι 3 υποψήφιες για Όσκαρ (για την σκηνοθεσία η Γκέργουικ και για α’ και β’ γυναικείο ρόλο οι Ρόναν και Μέτκαλφ αντίστοιχα) και το ανεξάρτητο φιλμ «Mudbound» σε σκηνοθεσία Dee Rees με την Mary J. Blige, η οποία είναι υποψήφια για 2 Όσκαρ, καλύτερου β’ γυναικείου ρόλου και τραγουδιού, «Mighty River». Για την ίδια ταινία που θα βγει στην Ελλάδα από την εταιρεία Feelgood, είναι υποψήφια και η Rachel Morrison στην κατηγορία της διεύθυνσης φωτογραφίας, η 1η γυναίκα που πετυχαίνει κάτι τέτοιο στην ιστορία του θεσμού. Συνολικά το "Mudbound" διεκδικεί 4 Όσκαρ.

Στο μεταξύ την ερχόμενη εβδομάδα το Αμερικανικό περιοδικό Entertainment Weekly (που έρχεται και στην Πάτρα) θα κυκλοφορήσει με όλο το τεύχος του αφιερωμένο στην 90χρονη ιστορία των Όσκαρ, με πολλές άγνωστες ιστορίες και παραλειπόμενα αλλά και φωτογραφίες.

Στο ειδικό αφιερωματικό τεύχος του Entertainment Weekly γίνεται αναφορά και στα περίεργα της ιστορίας των Όσκαρ όπως ότι ποτέ δεν έλαβε υποψηφιότητα η πιο μεγάλη και δημοφιλής σταρ όλων των εποχών, η Marilyn Monroe.

*Το «The Shape of Water – Η Μορφή του Νερού» (διανομή από Odeon), σε σκηνοθεσία του Μεξικανού Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, ένα παράξενο ρομάντζο με δραματικά στοιχεία με την Sally Hawkins ως μουγκή καθαρίστρια σ’ ένα εργαστήρι υψηλής ασφάλειας στις αρχές του ’60 που θα συμπαθήσει ένα αμφίβιο πλάσμα που το έχουν για πειράματα, διεκδικεί 13 βραβεία Όσκαρ.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

H Mary J. Blige στο "Mudbound" του Netflix.

H Mary J. Blige στο "Mudbound"...

H Mary J. Blige στο "Mudbound" του Netflix.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture