Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το σχέδιο της αστυνομίας για το Πατρινό Καρναβάλι – Ποιους θα «φυλάει», πού θα βρίσκεται

Το σχέδιο της αστυνομίας για το Πατρινό ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Ασφάλεια και διευκόλυνση κυκλοφορίας

Επί ποδός βρίσκεται από σήμερα η Αστυνομία στην Πάτρα, αλλά και σε πόλεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, λόγω του Σαββατοκύριακου του Καρναβαλιού και της Καθαράς Δευτέρας

Όπως πληροφορείται το thebest.gr οι αστυνομικές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας θα ενισχυθούν με δυνάμεις από όμορες περιοχές (Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία) τόσο για τα μέτρα κυκλοφορίας, όσο και για την ασφάλεια, με ενίσχυση των περιπολιών, των ΜΑΤ και ευρύτερα της αστυνομικών δυνάμεων.

Η παρουσία της Αστυνομίας θα είναι εμφανής, αλλά και αφανής. Με την εμφανή παρουσία της μέσω περιπολιών στο κέντρο (πεζόδρομοι, πλατείες, έξω από καταστήματα, τράπεζες κ.α.) και τις παρυφές της πόλης, θα επιδιωχθεί η διατήρηση της τάξης και η αποτροπή φασαριών, ενώ αφανής αλλά έντονη, θα είναι η παρουσία της Ασφάλειας Πατρών μέσα στο πλήθος, για την αποτροπή κλοπών πορτοφολιών, κινητών και τσαντών. Αστυνομικοί με πολιτικά θα βρίσκονται μέσα στο πλήθος τόσο την ώρα των παρελάσεων , όσο και σε σημεία με πολύ κόσμο, πριν και μετά από αυτές.

Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στο κομμάτι της μέθης, που μπορεί να προκαλέσει εντάσεις αλλά και τροχαία. Η διενέργεια αλκοτέστ στο κέντρο  και περιφερειακά της Πάτρας θα είναι αυξημένη, σε σχέση με άλλα Σαββατοκύριακα στην Πάτρα.

Στο στόχαστρο της αστυνομίας θα μπει και το παρεμπόριο, το οποίο «ανθίζει» αυτές τις ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι είχαν κατασχεθεί στην Πάτρα, στη διάρκεια του τριημέρου, πολύ μεγάλες ποσότητες ειδών παρεμπορίου.

Μεγάλη θα είναι η συμβολή της τροχαίας στη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και στη διεξαγωγή των παρελάσεων και των άλλων εκδηλώσεων, όχι μόνο στην Πάτρα, αλλά και σε άλλες πόλεις στην περιοχή ευθύνης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας (Αίγιο, Λεχαινά, Ακράτα και περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας).

Ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης των δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας Χαράλαμπος Σφέτσος επισημαίνει στο thebest.gr

“Ως ΕΛ.ΑΣ σεβόμαστε την παράδοση και στηρίζουμε το έθιμο του Καρναβαλιού. Για τον σκοπό αυτό όλες μας οι δυνάμεις κατά το τριήμερο της αποκριάς όλες οι δυνάμεις μας θα βρίσκονται στον δρόμο, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα ήρεμο και ασφαλές τριήμερο στους Πατρινούς και στους επισκέπτες. Καλό Καρναβάλι».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις