Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Άρωμα ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στις Βενετσιάνικες καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Μονεμβασία

Άρωμα ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στις Βενετσιάνικες κ...

Ρούχα από το βεστιάριο του ΔΗΠΕΘΕ ταξίδεψαν στην όμορφη καστροπολιτεία της νότιας Πελοποννήσου

Η Πάτρα μπορεί να απέχει αρκετά χιλιόμετρα από την όμορφη Μονεμβασία του νομού Λακωνίας στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου, ωστόσο μ’ ένα τρόπο, μαγικό και καρναβαλικό θα έχει τη δική της «συμμετοχή» στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του εκεί δήμου το τελευταίο σαββατοκύριακο της αποκριάς 17 και 18 Φεβρουαρίου 2018.

Όπως μάθαμε, Βενετσιάνικα ρούχα εποχής βγήκαν από το πλούσιο βεστιάριο του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και εστάλησαν για τα δρώμενα που διοργανώνει ο Δήμος Μονεμβασίας και ο πολιτιστικός σύλλογος της γραφικής και ιστορικής αυτής περιοχής. Η επικοινωνία έγινε πέρυσι όταν το Άρμα Θέσπιδος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και ο υπεύθυνος του, Πέτρος Βάης βρέθηκαν στη Μονεμβασία όπου και παρουσιάστηκε με επιτυχία η περσινή παράσταση «Το Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης» του Μαριβώ σε σκηνοθεσία του Χρήστου Στρέπκου. Μάλιστα στην καστροπολιτεία της Λακωνίας όπου διατηρείται και το πέτρινο σπίτι του σπουδαίου ποιητή μας Γιάννη Ρίτσου αναμένεται να ταξιδέψει την φετινή άνοιξη και η νέα παράσταση του Άρματος Θέσπιδος, «Η Τρελή του Σαγιό» του Ζιροντού που ήδη έχει ξετρελάνει το Πατρινό κοινό και όπου παίζεται γίνεται sold out.

Απ’ όσο είδαμε, το Σάββατο 17/2 στη Μονεμβασία, μικρές ευχάριστες εκπλήξεις θα περιμένουν τους επισκέπτες από το απόγευμα μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής στο υπέροχο Κάστρο της Μονεμβασίας. Ο κόσμος θα βρεθεί, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου, στην ατμόσφαιρα μιας αλλοτινής εποχής της καστροπολιτείας, εκείνη του 15ου αιώνα, θα διασταυρωθεί με πρόσωπα του παρελθόντος και θα παρακολουθήσει πως ράβεται από την αρχή ένα βενετσιάνικο κοστούμι εποχής.

Την Κυριακή 18/2, στην πλατεία με το κανόνι θα γίνει δραματοποιημένη αφήγηση του κλασικού παραμυθιού του Μαρκ Τουέιν «Ο πρίγκιπας και ο φτωχός», από την πολυπληθή θεατρική ομάδα «ιάσθαι θεάτρω». Ώρα 3:00 μ.μ.

Εκδηλώσεις διοργανώνονται και στη γειτονική Νεάπολη Λακωνίας.

Επιμέλεια κειμένου: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture