Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Παρουσιάζεται στον Ιανό στην Αθήνα το μυθιστόρημα του Κ. Λογαρά, "Τα πουλιά με το μαύρο κολάρο"

Παρουσιάζεται στον Ιανό στην Αθήνα το μυ...

Την Τρίτη 27 Φλεβάρη 2018, στις 20.30

Εκδήλωση παρουσίασης του νέου μυθιστορήματος του Πατρινού συγγραφέα Κώστα Λογαρά, με τίτλο "Τα πουλιά με το μαύρο κολάρο", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη, διοργανώνεται την Τρίτη 27 Φλεβάρη 2018, στις 20.30 το βράδυ, στον Ιανό, στην οδό Σταδίου στην Αθήνα.

Για το βιβλίο αυτό θα μιλήσει στην εκδήλωση η δημοσιογράφος Μαρία Θέρμου. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει ο Δημήτρης Καραμπέτσης, ηθοποιός και η βραδιά θα κλείσει μουσικά με τον γνωστό δεξιοτέχνη των κρουστών Νίκο Τουλιάτο. Όπως αναφέρει σε κείμενο του, ο Πατρινός συγγραφέας και φιλόλογος Κώστας Λογαράς, σε συνέντευξή του στο diastixo.gr, με αφορμή την έκδοση του νέου του βιβλίου με τίτλο "Τα πουλιά με το μαύρο κολάρο", εκδόσεις Καστανιώτη τόνισε ότι η κρίση στην Πάτρα ξεκίνησε από το ’85, με την εκτεταμένη αποβιομηχανοποίηση της πόλης.

Η Πειραϊκή Πατραϊκή, η Pirelli, η Μίσκο κλπ. έκλεισαν ή μεταφέρθηκαν στις βαλκανικές χώρες. Πάμπολλοι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους έμειναν χωρίς δουλειά ή αναγκάστηκαν να αλλάξουν εργασία. Η Πάτρα ήταν μια μικρογραφία της πτώχευσης που θα ζούσε ολόκληρη η χώρα 25 χρόνια αργότερα, το 2010.

Όσον αφορά στην ύπαρξη ή όχι αισιόδοξης προοπτικής, - συνεχίζει - η ταπεινή μου γνώμη είναι πως αν ο πολιτικός κόσμος δεν πει την αλήθεια στον ψηφοφόρο «γιατί» και «πώς» φτάσαμε στην πτώχευση, ποιές «πελατειακές τακτικές» και ποιές «νοοτροπίες» μάς έφεραν σ’ αυτόν τον ξεπεσμό, δεν υπάρχει χαραμάδα. Η μετάθεση των ευθυνών και η δαιμονοποίηση των άλλων ή των έξω, είναι μια συνειδητή εξαπάτηση του λαού εκ μέρους σύμπαντος σχεδόν του πολικού προσωπικού. Που επιδιώκουν να νέμονται την εξουσία εναλλάξ μέσω του λαϊκισμού και των υποσχέσεων.

Η λογοτεχνία σήμερα

Η λογοτεχνία είναι πρωτίστως επεξεργασία της γλώσσας. Κέντημα, γραφή με το βελονάκι (όπως έχει επισημάνει η κριτικός Μαρία Στασινοπούλου). Η επιλογή της λέξης, ο ρυθμός της αφήγησης, η λιτότητα του λόγου, η κατάκτηση των γεγονότων και η ένταξή τους στον αφηγηματικό χρόνο, η πλοκή και το ύφος. Κι αυτή η δουλειά απαιτεί αργούς ρυθμούς.

Αν σέβεσαι αυτό που κάνεις αλλά και τον χρόνο που αφιερώνει ο αναγνώστης σου για να σε διαβάσει, πρέπει να σε απασχολεί ακόμα και η τελευταία τελεία. Δεν είναι φασόν η λογοτεχνία, από τη λεπτομερειακή επεξεργασία της γλώσσας εξαρτάται η αλήθεια του συγγραφέα, συμπληρώνει.

• Ο συγγραφέας, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους λογοτέχνες - ποιητές, ανανεωτές της γλώσσας, και στοχαστές της Πάτρας, και της γενιάς του.

Που: Ιανός, Σταδίου 24

Πότε: 27 Φλεβάρη, 8.30μμ

*Περισσότερες πληροφορίες, στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις

http://diastixo.gr/sinentefxeis/ellines/8863-kostas-logaras

http://tvxs.gr/news/ekdiloseis/panta-thelo-na-ksanagyrnao-edo%E2%80%A6-mia-ekdilosi-gia-ton-kosta-logara

www.alfavita.gr/arthron/koinonia/savvata-dihos-mytho-paroysiasi-vivlioy-toy-filologoy-kosta-logara-stin-patra-119

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture