Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Πλούσιο πρόγραμμα δράσεων για το Dansarte

Πάτρα: Πλούσιο πρόγραμμα δράσεων για  το...

Παρουσίασε το πρόγραμμα της για το επόμενο διάστημα

To πρόγραμμα παραστάσεων της, των σεμιναρίων αλλά και τα εκπαιδευτικά της προγράμματα για το 2018 παρουσίασε την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, το Dansarte -Κέντρο Χορού &Τεχνών Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή.

Το ραντεβού δόθηκε στον όμορφο και προσεγμένο χώρο της σχολής, η οποία βρίσκεται Καρόλου 1 και Όθωνος Αμαλίας.

Ο Σπύρος Μπουλής καλωσόρισε όσους βρέθηκαν εκεί, ενώ η Τατιάνα Λοβέρδου που εμπνεύστηκε τον χώρο, σύστησε τους συνεργάτες της και μίλησε για την ιστορία της σχολής αλλά και για το όραμα που οδήγησε στη δημιουργία ενός χώρου πολιτισμού.

Πρόκειται για έναν χώρο που διαθέτει τις υποδομές και τα υλικά για φιλοξενεί εκδηλώσεις. Σίγουρα δεν πρόκειται για μία απλή σχολή χορού, καθώς έχει και την άδεια να φοιτούν εκεί άνθρωποι, που θέλουν να γίνουν επαγγελματίες χορευτές.

Όπως ακούσαμε, στους στόχους της σχολής είναι και η ένταξη της Πάτρας στον χάρτη της τέχνης του χορού, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων και σεμιναρίων. Μέσα από τη πρωτοβουλία καλλιτεχνών με διεθνή και τοπική παρουσία, επιδιώκουμε παράλληλα να φέρουμε κοντά τοπικούς και διεθνείς φορείς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

20 Ιανουαρίου:Η Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Χορού(Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας).

26 Ιανουαρίου:Σεμινάριο σύγχρονου ρεπερτορίου, Σάνια Στριμπάκου

21-24Φεβρουαρίου:Open studios (Dansarte - Κέντρο Χορού &Τεχνών)

Για τέσσερις μέρες το Κέντρο Χορού &Τεχνών ανοίγει τις πόρτες του σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας και επιπέδου για να δοκιμάσουν τη τέχνη της Τερψιχόρης.

“Ο χορός δεν είναι μόνο εξωτερική φόρμα αλλά κυρίως ο εσωτερικός μας κόσμος που καθώς κινείται παίρνει σχήμα και μορφή”

25 Φεβρουαρίου: Σεμινάριο και παράσταση από την ομάδαχορούΑ(r)ct

(στο Dansarte - Κέντρο Χορού &Τεχνών)

Σεμινάριο:

Ελένη Παπαϊωάννου καιΆλεξ Γκοτς. Στο σεμινάριο αυτό χρησιμοποιούνται συνδυασμοί κινητικών αυτοσχεδιασμών, ομαδικώνπαιχνιδιών, τεχνικής και κινησιολογικών εμπειριών με στόχο την κατανόηση τουσώματος ενεργειακά και πρακτικά. Αντλώντας πληροφορίες από το ContactImprovisation και την τεχνική του Passing Through καθώς και ενσωματώνοντας τιςγνώσεις μας στις πολεμικές τέχνες και το σύγχρονο χορό θα αναπτύξουμε τηνικανότητά μας να κινούμαστε με ευαισθησία στο χώρο μαζί με τα υπόλοιπα σώματαχρησιμοποιώντας αυθεντικές και πρωτότυπες κινήσεις. Εξερευνώντας τιςπιθανότητες, τα επίπεδα, την ταχύτητα και τη βαρύτητα θα χορέψουμε μαζί μεταξύγης και ουρανού!

Παράσταση: 2084 & ΤΧΧ-Ταξίδι μέσα στο Χώρο και το Χρόνο

Το 2084 είναι μια συνεργασία μεταξύ των performers : Ελένη Παπαϊωάννου καιΆλεξ Γκοτς και του μουσικού Πάνου Χουντουλίδη.

Βασίζεται στην ιδέα πως ο έρωτας μπορεί να αποτελέσει πράξη επαναστατική,πράξη αντιστασιακή και πολλές φορές ριψοκίνδυνη Το 2084 απεικονίζει τον φόβοπως κάποια μέρα ίσως χάσουμε τη ικανότητα να νιώθουμε, να σκεφτόμαστε και νααγωνιζόμαστε για τον ίδιο μας τον εαυτό, την αξιοπρέπεια μας και τους γύρω μας,για ένα κόσμο που κάποτε ονειρευτήκαμε και ερωτευτήκαμε.

Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή: ΤΧΧ-Ταξίδι μέσα στο Χώρο και το Χρόνο σεΧορογραφία: Ανναθαλία Καράμπελα, Αναστασία Νικοπούλου, Κωνσταντίνα Ντιναπόγια &καθοδήγηση: Τατιάνα Λοβέρδου. Το έργο φιλοξενήθηκε στο πλαίσιο του  εκπαιδευτικού προγράμματος, του Athens Video Dance Project (AVDP.edu).

Χορεύουν: Ανναθαλία Καράμπελα, Αναστασία Νικοπούλου, Κωνσταντίνα Ντιναπόγια

 

8-11Μαρτίου: Σεμινάριο, Frey Faustκαι Francesca Pedulla, Axis Syllabus(Dansarte - Κέντρο Χορού &Τεχνών)

Η Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το σεμινάριο με τους Frey Faust(θεμελιωτής του συστήματος Axis Syllabus) και Francesca Pedulla - βασικοί συνεργάτες και καθηγητές της σχολής απο το 2009, όπου και έχουν φέρει στην Ελλάδα τη σωματική εκπαίδευση με βάση το σύστημα αναφοράς και ανάλυσης της κίνησης Axis Syllabus.

(24Μαρτίου:Σεμινάριο και παράσταση με γονείς και παιδιά.)

11-14 Απριλίου:Εκπαιδευτικό πρόγραμμα-Somatic Movement Εducator - της μεθόδου Body-Mind Centering.

Η Τατιάνα Λοβέρδου practitioner της μεθόδου Body-Mind Centering έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα του εκπαιδευτικού προγράμματος αυτής της πολύτιμης μεθόδου στην Ελλάδα. Ιδρύτρια της μεθόδου είναι η Bonnie Bainbridge Cohenμε έδρα τις ΗΠΑ.

Hεκπαίδευση αυτή θα υλοποιηθεί σε εβδομαδιαία σεμινάρια απλωμένα στο χρονικό διάστημα των τριών ετών. Με την ολοκλήρωση των σπουδών (όλων των ενοτήτων) θα δωθεί πιστοποίηση που θα αναγνωρίζει το άτομο ως επαγγελματία εκπαιδευτή σωματικής κίνησης Body Mind Centering. Δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης του κάθε σεμιναρίου ξεχωριστά ώς αυτοτελή ενότητα (Η πιστοποίηση σε αυτή την περίπτωση θα αφορά μόνο στην επιμέρους ενότητα παρακολούθησης χωρίς τον τίτλο του εκπαιδευτή κίνησης Body Mind Centering). Διδάσκουν καθηγητές απο όλο τον κόσμο.

20 Απριλίου:Βραδιά ταινιών χορού - Γνωριμία με την διεθνή σκηνή του χορού.

(Dansarte - Κέντρο Χορού &Τεχνών)

Τρεις διαφορετικοί κορυφαίοι δημιουργοί: Balanchine, Ohad Naharin Deca Dance, Alessandra Ferri and Sting.

5-6 Μαίου:Παράσταση από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή(Dansarte - Κέντρο Χορού &Τεχνών)

Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τους αυριανούς επαγγελματίες χορευτές να ερμηνεύουν χορογραφίες απο σύγχρονους χορογράφους.

26-27 Μαίου:Ανοιχτή Παρουσίαση από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή(Dansarte - Κέντρο Χορού &Τεχνών)

Η Επαγγελματική Σχολή με χαρά προσκαλεί τους συναδέλφους του χορού,τους γονείς των σπουδαστών και τους ενδιαφερόμενους μελλοντικούς σπουδαστές στο πρόγραμμα ανοιχτών μαθημάτων.

25Ιουνίου: Παράσταση από το Κέντρο Χορού &Τεχνών DansarteΑνώτερη Επαγγελματική Σχολή(Συνεδριακό Κέντρο Παν/μίου Πάτρας)

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα αποτελούμενο με έργα κλασικά και σύγχρονα το Κέντρο Χορού &Τεχνών Dansarte (Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή) κορυφώνει την εκπαιδευτική του χρονιά με μία πλούσια παράσταση στο Συνεδριακό Κέντρο του Παν/μίου Πάτρας.

Η βραδιά χορού θα αποτελείται απο δύο μέρη: Παρουσίαση των παιδιών εφήβων και ενηλίκων της βραδυνής σχολής και των χορευτών της Επαγγελματικής Σχολής και με τη συμμετοχή διακεκριμένων χορευτών.

2-7 Ιουλίου:Lab The Dance Week/Patras(Dansarte - Κέντρο Χορού &Τεχνών)

Μια διεθνής συνάντηση με πρωταγωνιστή τον σύγχρονο χορό στη Πάτρα με παραστάσεις, Master Classes/Laboratories σε επιμέλειαΓιάννη Αντωνίου.

Σε αυτή την εβδομάδα το κοινό και οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε  επαφή με έργα διαφορετικής αισθητικής και τεχνικής δεξιοτεχνίας με σκοπό να αναγνωρίσουν από κοντά τα ποικίλα κίνητρα και τις διαδικασίες της δημιουργίας.

13 Αυγούστου-8 Σεπτεμβρίου: Νομαδικό Κολλέγιο Axis Syllabus(Dansarte - Κέντρο Χορού &Τεχνών)

Η Τατιάνα Λοβέρδου έχει την χαρά να φιλοξενήσει στο χώρο του Dansarte τη διεθνή διοργάνωση Νομαδικό Κολλέγιο Axis Syllabus. Ενενήντα και πλέον Χορευτές από όλο τον κόσμο, θα παρακολουθήσουν σεμινάρια για τέσσερις συνεχείς εβδομάδες με το επίλεκτο δυναμικό των καθηγητών του Αxis Syllabus ανάμεσα στους οποίους είναι και η Τατιάνα Λοβέρδου με τον Τίμο Ζέχα. Το οποίο διοργανώνεται για τρίτη φορά στο Κέντρο Χορού και Τεχνών Dansarte. Προηγούμενες φορές ήταν το 2011 και 2014.

9 Ιουλίου-7 Αυγούστου:Τμήματα Προετοιμασίας για τις εισαγωγικές εξετέσεις χορού στο Υπουργείο Πολιτισμού.

27 Αυγούστου - 15 Σεπτεμβρίου:Τμήματα Προετοιμασίας για τις εισαγωγικές εξετέσεις χορού στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture