Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Βήμα για την τετράδα από την ΑΕΚ στο Ρέθυμνο

Βήμα για την τετράδα από την ΑΕΚ στο Ρέθυμνο

Λίγες ημέρες πριν από τη συμμετοχή της στον τελικό του Κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό

Νικηφόρο ήταν το πέρασμα της ΑΕΚ από την Κρήτη καθώς στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 16ης αγωνιστικής επικράτησε στο «Μ. Μερκούρη» με 95-90 του Ρεθύμνου Cretan Kings. Οι «κιτρινόμαυροι» βρήκαν ρυθμό στην τελευταία περίοδο και με αιχμές τους Χάρις, Γκριν και Μαυροειδή νίκησαν για δεύτερη φορά φέτος την ομάδα του Ρεθύμνου.

Λίγες ημέρες πριν από τη συμμετοχή της στον τελικό του Κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ αντιμετώπισε δυσκολίες απέναντι στο Ρέθυμνο Cretan Kings όμως ο Ντράγκαν Σάκοτα είδε δύο παίκτες του να τελειώνουν με double-double καθώς ο Γκριν είχε 10 πόντους και 13 ασίστ ενώ ο Μαυροειδής 18 πόντους και 10 ριμπάουντ. Από την άλλη για τους γηπεδούχους ο Γκούντγουιν είχε 19 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Οι δύο ομάδες ανέβασαν από το ξεκίνημα τον ρυθμό στο αγώνα με αποτέλεσμα το σκορ στην πρώτη περίοδο να πάει σε υψηλά επίπεδα. Στο πρώτο τετράλεπτο του αγώνα ο Βινς Χάντερ σημείωσε και τους 10 πόντους της ΑΕΚ ενώ με το πρώτο καλάθι του Χάρις η ΑΕΚ προσπέρασε με 12-9 στο πεντάλεπτο. Στο επόμενο δίλεπτο οι γηπεδούχοι έτρεξαν σερί 11-0 και προηγήθηκαν με 20-12 στο 7'.

Δύο τρίποντα από τους Χριστοδούλου και Μόρισον έστειλαν για πρώτη φορά το Ρέθυμνο Cretan Kings στο +9 (26-17). Η Ένωση ροκάνισε τη διαφορά (26-22) όμως το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε τους γηπεδούχους στο +7 (29-22) μετά από τρίποντο του Μόρισον.

Με τον Μαυροειδή να κερδίζει τις μάχες κοντά στο καλάθι, η ΑΕΚ άρχισε τη δεύτερη περίοδο με ένα σερί 8-0 που την έφερε μπροστά στο σκορ με 30-29 έπειτα από 3/3 βολές του Κέβιν Πάντερ που έκανε ντεμπούτο με την ΑΕΚ.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις μέσα από την άμυνά τους παίρνοντας και πάλι προβάδισμα στο σκορ, με τον Ντάνιελς να κάνει το 38-32 στο 15'.

Η ΑΕΚ έφτασε απόσταση αναπνοής (41-39) με βολές του Καββαδά στο 18' όμως οι Κρητικοί κράτησαν το προβάδισμα ως και το φινάλε του ημιχρόνου που τους βρήκε να προηγούνται με 46-43.

Ο Μούντι με εύστοχο τρίποντο έστειλε την ομάδα του στο +6 (51-45) μετά από ένα λεπτό στο δεύτερο μέρος, όμως οι φιλοξενούμενοι σταδιακά μείωσαν τη διαφορά και ο Ντελρόι Τζέιμς με γκολ φάουλ στο 24' ισοφάρισε σε 53-53.

Οι Κρητικοί βρήκαν λύσεις στο ψηλό σχήμα της ΑΕΚ και πήραν και πάλι κεφάλι στο σκορ, 64-56 με τρίποντο και 2/2 βολές του Μούντι στο 27'. Πάντερ και Μαυροειδής με πέντε και τέσσερις πόντους αντίστοιχα, έφεραν και πάλι την ΑΕΚ σε απόσταση ενός σουτ μειώνοντας σε 67-65 στο 29'.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στην τελευταία περίοδο με προβάδισμα τεσσάρων πόντων (69-65), με την ΑΕΚ όμως να φέρνει γρήγορα τις δύο ομάδες σε κοινή αφετηρία ισοφαρίζοντας σε 69-69. Ο Μούντι με πέντε δικούς του πόντους έδωσε και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του (74-71) όμως οι Χάρις και Μαυροειδής διαμόρφωσαν ένα σερί 10-0 για την ΑΕΚ που προσπέρασε με 74-81 στο 34'.

Οι δύο παίκτες συνέχισαν να είναι οι αιχμές της ΑΕΚ και στις δύο πλευρές του παρκέ με την Ένωση στο 36' να ξεφεύγει με διψήφια διαφορά πόντων καθώς ο Γκριν έκανε το 76-86. Οι γηπεδούχοι τρέχοντας ένα σερί 6-0 μείωσαν σε 82-88 στο 38' αλλά και 85-90 με τρίποντο του Γιαννόπουλου στα 1'20''.

Στα 50'' ο Γκούντγουιν κατέβασε κι άλλο τη διαφορά (87-91), όμως στα 30'' ο Τζέιμς με τρίποντο έκανε το 87-54 ενώ στη συνέχεια ένα κλέψιμο του Σάκοτα ουσιαστικά έδωσε τέλος στο παιχνίδι. Το φινάλε βρήκε την ΑΕΚ να επικρατεί με 90-95 και να «ζευγαρώνει» τις νίκες της κόντρα στο Ρέθυμνο Cretan Kings.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπάσκετ: Παράδοση "θρίλερ" για Προμηθέα και ΠΑΟΚ -

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports