Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η οικονομική κρίση επηρέασε και τους Μπάστακες- "Μερεμέτια" κι επιδιορθώσεις επί 10ετία στα καρναβαλικά αγάλματα

Η οικονομική κρίση επηρέασε και τους Μπά...
Παπαδάκου Γωγώ
[email protected]

Δείτε ΦΩΤΟ

Οι μπάστακες του πατρινού καρναβαλιού. Στέκουν περήφανοι εδώ και χρόνια με τις παράδοξα χαρακτηριστικά τους στο κέντρο της πόλης και περιφερειακά αυτού σε όλη την καρναβαλική περίοδο για να δώσουν λίγο χρώμα στο γκρίζο της καθημερινότητας και για να θυμίζουν σε όλους αυτές τις ημέρες της γιορτής.

Οι φιγούρες γνώριμες πλέον. Μετρούν σχεδόν μια δεκαετία. Κάποιοι αποσύρονται γιατί η κατάστασή τους δεν επιτρέπει τη… δημόσια εμφάνισή τους και μένουν παρατεταγμένοι ή προς ανακύκλωση των υλικών τους στο καρναβαλικό εργαστήρι στο Πετρωτό.

Κάποιοι άλλοι που επιδέχονται διορθώσεων από τα … δεινά του καιρού και της χρήσης, «φρεσκάρονται» κάθε χρόνο από το καρναβαλικό συνεργείο. Αλλάζουν  χρωματικούς συνδυασμούς ή επιδιορθώνονται λεπτομέρειές τους και επιστρέφουν ξανά στους δρόμους την επόμενη καρναβαλική περίοδο.

Η οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας έχει επηρεάσει και τις καρναβαλικές κατασκευές. Το κόστος για την κατασκευή νέων μπαστάκων δεν επιτρέπει στους εργαζόμενους στο καρναβαλικό συνεργείο να δημιουργήσουν .

Κι έτσι περιορίζονται στην αναπαλαίωση των ήδη υπαρχόντων ή σε επιδιορθώσεις όσων παραμένουν σε καλή κατάσταση.

Η αλήθεια είναι  ότι οι περισσότεροι τουλάχιστον στο κέντρο της πόλης εξακολουθούν να παρατηρούν … κεφάτοι τις καρναβαλικές διαδρομές των περαστικών.

Υπάρχουν όμως και ορισμένοι που έχουν εμφανή σημάδια της… φθοράς… μέχρι να αποσυρθούν και πάλι να ξεκινήσουν τα μερεμέτια στην εμφάνισή τους για να είναι έτοιμοι την επόμενη φορά…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις