Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Το Γαϊτανάκι της Ζωής και της Αισιοδοξίας» σήμερα στην Πάτρα

«Το Γαϊτανάκι της Ζωής και της Αισιοδοξί...

Αφετηρία η πλατεία Αγίας Σοφίας

Η υπαίθρια καρναβαλική δράση με παραδοσιακό χρώμα και με μήνυμα κατά της ανεργίας, «Το Γαϊτανάκι της Ζωής και της Αισιοδοξίας», που είχε αναβληθεί λόγω των καιρικών συνθηκών το προηγούμενο Σάββατο, θα ξετυλιχτεί την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2018.

Στις 18.00 από την πλατεία Αγίας Σοφίας θα αρχίσει η παρέλαση μεταμφιεσμένων με γαϊτανάκια κατασκευασμένα από εκπολιτιστικούς συλλόγους της πόλης με τη συνοδεία του μουσικού άρματος σε ήχους καρναβαλικούς και παραδοσιακούς. Η διαδρομή που θα ακολουθήσει θα είναι Κωνσταντινουπόλεως – Μαιζώνος και θα καταλήξει στην πλατεία Γεωργίου Α΄. Εκεί οι εκπρόσωποι των εκπολιτιστικών συλλόγων θα μοιράζουν το παραδοσιακό γλύκισμα της Αποκριάς, το γαλακτομπούρεκο της παραγωγής τους.

Πάνω στη σκηνή της πλατείας Γεωργίου Α΄ με ηχητική και μουσική υποστήριξη θα παρουσιαστούν παραδοσιακά χορευτικά από τα χορευτικά τμήματα των εκπολιτιστικών συλλόγων προσφέροντας άφθονο αυθεντικό κέφι και διασκέδαση.

Μια διασκέδαση που αφορά τη ζωή μας κόντρα στην ανεργία με μήνυμα προσαρμοσμένο στο φετινό θέμα του Πατρινού Καρναβαλιού, που θα τονιστεί και θα μεταδοθεί και από τα σχετικά πλακάτ που θα κρατούν οι εκπρόσωποι των συμμετεχόντων εκπολιτιστικών συλλόγων.

Πρόκειται για τη συνάντηση συλλόγων και φορέων, που θα συντονιστούν αρμονικά σε μια αποκριάτικη γιορτή. Οι  εκπολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς που θα συμμετάσχουν στη δράση «Το Γαϊτανάκι της Ζωής» είναι: Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων, Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών και Περιχώρων, Πολιτιστικός Σύλλογος Πατρών «Παρασκευή», Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αρόης και Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 20ου Δημοτικού Σχολείου Αρόης Πατρών, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κρύα Ιτεών, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νέου Σουλίου «Η Πρόοδος», Χορευτικό Τμήμα Συλλόγου των εν Πάτραις Λευκαδίων «Η Φανερωμένη», Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ρωμανού, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λεύκας «Ο Άγιος Νικόλαος», Σύλλογος Λατινοαμερικάνων Πάτρας Union Latina και Πολιτιστικός Σύλλογος Έσω- Έξω Αγυιάς και Τερψιθέας Πατρών.

Από τα λίγα έθιμα που διατηρούνται αυτούσια ως τις μέρες μας, το γαϊτανάκι είναι ένας χορός που δένει απόλυτα με το χρώμα και το κέφι της Αποκριάς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις