Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέα κακοκαιρία σήμερα με βροχές, καταιγίδες και χιόνια - Οι προγνώσεις για Πάτρα και Δυτική Ελλάδα

Νέα κακοκαιρία σήμερα με βροχές, καταιγί...

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ

To νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται από τα δυτικά, φέρνοντας βροχές και καταιγίδες που θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ ένα ψυχρό κύμα κατεβαίνει την οροσειρά της Πίνδου και πλήττει περιοχές με υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα.

Ο καιρός μένει άστατος ωστόσο και τις επόμενες ημέρες καθώς νέο κύμα έρχεται από την Πέμπτη.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης εξέδωσε η Εθνικής Μετεωρολογική Υπηρεσία

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τρίτη 13/2: Σταδιακή επιδείνωση του καιρού από τις πρωινές ώρες και από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.Τα φαινόμενα σταδιακά θα επεκταθούν και στην δυτική Στερεά, ενώ και η δυτική Πελοπόννησος θα επηρεαστεί από τις αργά μεσημβρινές - πρώτες απογευματινές ώρες της ημέρας. Η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσει τους 10-11oC στα βορειοδυτικά και τους 13-14oC στα υπόλοιπα δυτικά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο δυτικοί-νοτιοδυτικοί αρχικά στα 4-5 με γρήγορη ενίσχυση όμως στα 7-8bf.

Τετάρτη 14/2: Αρχικά θα εξακολουθήσουν οι καιρικές συνθήκες της Τρίτης. Αναμένεται, όμως, πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων σε όλα τα δυτικά μέσα στις πρωινές ώρες η οποία θα διαρκέσει μέχρι αργά το απόγευμα-νωρίς το βράδυ. Δεν αποκλείεται πάντως να εκδηλωθούν μέσα σε αυτό το διάστημα κάποιες μικρής διάρκειας μπόρες κατά τόπους στην δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο φαινόμενα τα οποία δεν θα έχουν βέβαια καμία σχέση με τα προηγηθέντα. Εκ νέου επιδείνωση, αναμένεται από το βράδυ αργά και από τα βορειοδυτικά με ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα.Ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή πτώση και οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά δυτικοί-βορειοδυτικοί 6-7bf.Σταδιακά,όμως θα εξασθενήσουν για να στραφούν σε νοτιοδυτικούς από νωρίς το βράδυ με ανάλογες εντάσεις.

Πέμπτη 15/2: Κακοκαιρία σε όλα τα δυτικά με βροχές και ισχυρές κατά τόπους και κατά περιόδους καταιγίδες. Σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων από τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 10-11oC κατά μέσον όρο στα πεδινά-παραθαλάσσια τμήματα, με τους ανέμους να πνέουν στο νότιο Ιόνιο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα 6-7bf, ενώ στα βόρεια τμήματά του από νότιες-νοτιοανατολικές με ανάλογες εντάσεις. Μέσα στην ημέρα θα παρουσιάσουν εξασθένιση για να στραφούν από το απόγευμα και μετά σε βορειοδυτικούς οι οποίοι δεν αποκλείεται να αγγίξουν τις βραδυνές ώρες τα 7-8bf.

Χιονοπτώσεις αξιόλογες το τριήμερο αυτό σε όλα τα ορεινά της δυτικής και τοπικά στα ημιορεινά της βορειοδυτικής χώρας.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Τρίτη 13/2: Νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και θα δώσουν βροχοπτώσεις πιθανόν τοπικά ισχυρές.Τα φαινόμενα αναμένονται αρχικά τις μεσημβρινές ώρες να είναι ασθενή με τον κύριο όγκο των φαινομένων να εντοπίζεται αργά το απόγευμα και το βράδυ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-12 το πολύ 13oC και οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί αρχικά ασθενείς και από το απόγευμα 5-6bf.Στην περιοχή του Ρίου δεν αποκλείονται 7-8bf τις βραδυνές ώρες.

Τετάρτη 14/2: Αρχικά αναμένεται να συνεχιστούν τα φαινόμενα στην πόλη με σταδιακή ύφεσή τους όμως κατά την διάρκεια των πρωινών ωρών και βελτίωση του καιρού για το υπόλοιπο της ημέρας.Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 8-11oC και οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί στα 4-5 και στο Ρίο τα 6bf.

Πέμπτη 15/2: Βροχερό το σκηνικό του καιρού στην πόλη κατά περιόδους μέχρι και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες.Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή με τους ανέμους να πνέουν νότιοι 3-4 και στην περιοχή του Ρίου 5bf

Όσον αφορά τις χιονοπτώσεις αυτές θα απασχολήσουν την ορεινή ζώνη του ν.Αχαιας καθ'όλη την διάρκεια του παραπάνω 3ημέρου παράλληλα με τις βροχοπτώσεις και θα αφορούν υψόμετρα άνω των 1000-1200 μέτρων.

*επιμέλεια προγνώσεων Νικόλας Σερέτης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις