Την προσεχή Πέμπτη 15/2/2018 ο ιερός ναός του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», θα εορτάσει με κάθε λαμπρότητα τον Όσιο Άνθιμο της Χίου, τον θαυματουργό. Ο όσιος Άνθιμος υπηρέτησε με αυταπάρνηση τον συνάνθρωπο, για ολόκληρες δεκαετίες στο νοσοκομείο και το λεπροκομείο της Χίου! Είναι ο ιδρυτής και κτήτορας της ιεράς μονής «Παναγία η Βοήθεια» στην Χίο.
Το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών έχει ως εξής:
Τετάρτη 14/2: Ώρα 6:00 - 7:30 Αρχιερατικός Εσπερινός υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.
Πέμπτη 15/2: Ώρα 6:30 - 9:30. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.
Πέμπτη 15/2: Ώρα 6:00 – 7:00 το απόγευμα, Ιερά Παράκλησις προς τον Όσιο Άνθιμο. Ψάλλει χορωδία Ιεροψαλτών.
Στον Ιερό Ναό υπάρχει και τιμάται με κάθε λαμπρότητα η εικόνα του Οσίου Ανθίμου του θαυματουργού. Επίσης τίθεται προς προσκύνηση και Ιερό λείψανό του πολύτιμη δωρεά της Ιεράς Μονής, φροντίδα του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η παρουσία του Αγίου αποτελεί πηγή ευλογίας για όλους μας, ιδιαιτέρως για τους ασθενείς και τους εργαζομένους του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών.