Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παραγγέλνεις καφέ και στον φέρνει ένα.. drone - Μια διαφορετική ιδέα από έναν πατρινό επιχειρηματία - ΒΙΝΤΕΟ

Παραγγέλνεις καφέ και στον φέρνει ένα.. ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Δείτε τις εικόνες

Μια πρωτοποριακή εφαρμογή που έχει δοκιμαστεί σε διανομές ειδών μέσω παραγγελιών από το διαδίκτυο υλοποιείται δοκιμαστικά και στην Πάτρα και μάλιστα από μια καφετέρια. Η οποία έχει θέσει σε λειτουργία μια υπηρεσία που αφορά στη μεταφορά καφέ μεσω drone.

Εμπνευστής και δημιουργός της ιδέας ο κ. Νίκος Μπάτσικας, ιδιοκτήτης καφέ σε κεντρικό πεζόδρομο της Πάτρας. Οπως μας εξηγεί, πρόκειται για πιλοτική εφαρμογή που έχει τύχει μεγάλης αποδοχής από τους Πατρινούς.

Στο ερώτημα πως γίνεται η πληρωμή του καφέ, ο κ. Μπάτσικας μας εξήγησε, πως γίνεται προπληρωμή. Ο πελάτης καλεί μέσω κινητού του, δίνει την παραγγελία και τις συντεταγμένες, ο καφές του ετοιμάζεται, και σε λίγα λεπτά στο σημείο φθάνει το drone το οποίο μεταφέρει τον καφέ της επιλογής του.

Το drone κάνει hover (αιώρηση) και ο πελάτης μπορεί με ασφάλεια να βγάλει τον καφέ από την ειδική θήκη.

Δεν ξέρουμε αν μελλοντικά θα υπάρξει η δυνατότητα να αφήνει κανείς και φιλοδώρημα στο "παιδί" στην προκειμένη.. στο drone, αλλά αυτό επαφύεται και σε πρωτοβουλία του πελάτη, ο οποίος ενδεχομένως τοποθετήσει το πουρμπουάρ του στη θήκη του καφέ!

Προς το παρόν η ιδέα είναι σε πιλοτική φάση. Τη δεδομένη στιγμή δεν γίνονται πτήσεις. Το επόμενο διάστημα θα διερευνηθεί η δυνατότητα να αναπτυχθεί εφαρμογή για smartphones απ' όπου ο πελάτης θα μπορεί να παραγγέλνει και επίσης να εισάγει συντεταγμένες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις