Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η απόφαση του δικαστηρίου για τους καρναβαλιστές που πετούσαν και ποδοπατούσαν ζωντανές κότες στην παρέλαση

Η απόφαση του δικαστηρίου για τους καρνα...

Στον Τύρναβο το 2014

Το θέαμα των καρναβαλιστών στον Τύρναβο το 2014, όταν μέλη πληρώματος εμφανίστηκαν στην παρέλαση με ζωντανές… κότες πάνω στο άρμα τους τις οποίες ποδοπατούσαν, στοβίλιζαν και… εκτόξευαν στους θεατές έχει μείνει αξέχαστο σε όσους ασχολούνται με το καρναβάλι και προκάλεσε πάρα πολλές αντιδράσεις εκείνη την εποχή.

Τα  μέλη του γκρουπ «Φορολογικά κοτέτσια» οδηγήθηκαν στο δικαστήριο της Λάρισας την Παρασκευή το οποιο και τους τιμώρησε με ποινή φυλάκισης 6  μηνών με τριετή αναστολή για την κακοποίηση των ζώων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο όπως το δημοσίευσε στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Ελευθερία» τις «κράδαιναν στα χέρια τους, τις πετούσαν στο πλήθος που παρακολουθούσε την παρέλαση και άλλες στον αέρα, ενώ όταν εκείνες προσγειώνονταν στο έδαφος τις χτυπούσαν με τα πόδια και τις ποδοπατούσαν με αποτέλεσμα οι περισσότερες εξ αυτών να θανατωθούν».

 

Κατά τη διάρκεια της απολογίας τους αρνήθηκαν τις πράξεις ενώ παραδέχθηκαν πως ήταν μέλη του εν λόγω γκρουπ. Ένας ανήλικος τιμωρήθηκε με επίπληξη από το δικαστήριο ενώ ο οδηγός του άρματος αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών. Κατηγορούμενος ήταν και ο τότε αντιδήμαρχος Τυρνάβου γιατί επέτρεψε να έχουν ζωντανά ζώα στην παρέλαση. Η υπόθεσή του παραγράφηκε με τον νόμο 4411/16 (έχει ποινή μέχρι δύο χρόνια).

*στοιχεία από iefimerida

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις