Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έγινε του... σοκολατοπόλεμου στην κοπή της πίτας των σοκολατοριχτών! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Έγινε του... σοκολατοπόλεμου στην κοπή τ...

Πρόγευση από τα όσα θα ακολουθήσουν

Με μεγάλη επιτυχία και σε μια κεφάτη καρναβαλική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η κοπή της σοκολατοκαρναβαλόπιτας από τα σωματεία των  σοκολατοριχτών «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίχτες» το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Αγοράς Αργύρη.

Στην καθιερωμένη εκδήλωση, που φέτος πραγματοποιήθηκε μια εβδομάδα πριν την κορύφωση του τελευταίου Σαββατοκύριακου του Πατρινού Καρναβαλιού, αποτελώντας μια από τις πιο δημοφιλείς ετήσιες κοπές πίτας, ρίχτηκαν οι σοκολάτες και έγινε ο απαραίτητος σοκολατοπόλεμος σύμφωνα με το πατρινό έθιμο.

Οι σοκολάτες γλύκαναν τους παρευρισκόμενους που πήραν μια πρόγευση του τι θα επακολουθήσει τις επόμενες μέρες από τη δράση των σοκολατοριχτών:

στην παρέλαση του Καρναβαλιού των Μικρών την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, στον σοκολατοπόλεμο με περιοδεία-μίνι παρέλαση των οχημάτων των σοκολατοριχτών στο κέντρο της πόλης το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στις 13.00 και στη μεγάλη παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου.

Στην κοπή της πίτας που επικράτησε το αδιαχώρητο, μικροί και μεγάλοι αντάλλαξαν ευχές και βέβαια επιδόθηκαν με πάθος στο κυνήγι των σοκολατών, που φέτος εκτός από τη γνωστή τους μορφή διατέθηκαν και ρίχτηκαν και σε μορφή σοκολάτας-παγωτού.

Την εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων Νίκος Χρυσοβιτσάνος, ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης Νίκος Τζανάκος, ο πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αλέξης Σκαρμέας και πολλοί φίλοι του Καρναβαλιού, του εθίμου και της σοκολάτας και όπου καλωσόρισε το κοινό ο Περικλής Δημητρόπουλος εκ μέρους των σωματείων των σοκολατοριχτών, πλαισίωσαν με τους ρυθμούς τους τα παιδιά της εξαιρετικής Φιλαρμονικής του Μουσικού Σχολείου Πάτρας.

Xορηγοί επικοινωνίας Πατρινού Καρναβαλιού 2018: ΕΡΤ, ΕΡΤ3, Ελληνική Ραδιοφωνία Πρώτο Πρόγραμμα 91.6-105.8, ΕΡΤ Πάτρας, ΕΡΤ Πύργου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις