Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ενα όχημα παντός δρόμου και καιρού, τράβηξε τα βλέμματα στο κέντρο της Πάτρας

Ενα όχημα παντός δρόμου και καιρού, τράβ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Πρόκειται για το UNIMOG της Mercedes

Ενα όχημα με μεγάλη ικανότητα κίνησης σε εξαιρετικά ανώμαλα εδάφη και δύσβατες περιοχές, έχει σταθμεύσει στην οδό Κορίνθου, στην Πάτρα. Η εικόνα του και μόνο εντυπωσιάζει, με το μεγάλο ύψος από το οδόστρωμα, που ξεπερνά ακόμη κι εκείνη του δημοφιλούς Humvee.

Τα Unimog είναι σειρά φορτηγών πολλαπλών χρήσεων  μεσαίου μεγέθους. Το όνομα Unimog  είναι γερμανική λέξη και είναι ένα αρκτικόλεξο για το γερμανικό “Universal-Motor-Gerät”, Gerät είναι η γερμανική λέξη για το μηχάνημα ή συσκευή.

Η Daimler Benz ανέλαβε την κατασκευή του Unimog το 1951 και σήμερα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο φορτηγών Mercedes στο Wörth am Rhein στη Γερμανία. Ένα ακόμη εργοστάσιο, το Mercedes-Benz Türk A.Ş. συναρμολογεί Unimogs στο Ακσαράι, στην Τουρκία. Unimogs κατασκευάστηκαν επίσης στην Αργεντινή μέχρι τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1980, στο εργοστάσιο González Catan.

Λόγω της off-road ικανότητάς τους, τα Unimogs μπορεί να βρεθούν σε βουνά και ζούγκλες, ερήμους και να είναι στρατιωτικά οχήματα, πυροσβεστικά, οχήματα εκστρατείας, ακόμα και σε αγώνες όπως βοηθητικά φορτηγά στο Ράλι Ντακάρ. Στη Δυτική Ευρώπη, που χρησιμοποιούνται συνήθως ως Εκχιονιστήρες δημοτικών φορέων και στη γεωργία, για τον εξοπλισμό και την κατασκευή οδικών-σιδηροδρομικών αξόνων.

Τα Unimogs έχουν πολύ μεγάλη απόσταση από το έδαφος, μεγαλύτερη από το Humvee, που κατέστη δυνατή από τους άξονες μετάδοσης που έχουν υψηλότερη απόσταση από τα κέντρα των ελαστικών ». Ένα ακόμη χαρακτηριστικό, επίσης, ένα ευέλικτο πλαίσιο που επιτρέπει στα ελαστικά ένα ευρύ φάσμα κάθετης κίνησης ώστε το φορτηγό να οδηγείται με άνεση πάνω από εξαιρετικά ανώμαλο έδαφος, ακόμη και βράχους πάνω από το ένα μέτρο σε ύψος. Είναι εξοπλισμένα με μεγάλους θαλάμους οδήγησης για να μπορέσει ο ο οδηγός να δει το έδαφος και πιο εύκολα να τοποθετήσει εργαλεία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight