Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

PHANTOM THREAD: ΔΕΝ "ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΜΕ" ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΦΟΡΗΤΑ STYLISH, ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΑ ΝΤΑΝΙΕΛ ΝΤΕΙ ΛΙΟΥΙΣ

PHANTOM THREAD: ΔΕΝ "ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΜΕ&qu...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Υπέροχος και ως μόδιστρος

Για έξι Οσκαρ έχει προταθεί η "Αόρατη κλωστή- Phantom Thread", το κοινωνικό φιλμ εποχής και χαρακτήρων για τη σχέση ενός σχολαστικού κι εμμονικού με την τελειότητα couturier της υψηλής κοινωνίας του Λονδίνου με τη μούσα του. Το φόντο "μοιράζεται" κυρίως στο βικτωριανό σπίτι, ατελιέ και showroom του σχεδιαστή και στην βρετανική εξοχή με τον 60χρονο Ντάνιελ ντει Λιούις κυριολεκτικά να "κεντάει" το ρόλο του, εντελώς μεταμορφωμένος.

Οταν έχεις δει τον πασίγνωστο ηθοποιό τελευταία φορά ως αιμοσταγή, αδίστακτο χρυσοθήρα (αν τον θυμάστε στο σκληρό γουέστερν φιλμ "Θα χυθεί αίμα") αιφνιδιάζεσαι να τον παρακολουθείς τόσο υπέρκομψο, με κοστούμια και παπιγιόν, να ράβει ευλαβικά τουαλέτες και να απολαμβάνει το breakfast του τόσο εκλεπτυσμένα. Οπως "παίζει", σε κάνει να νιώθεις μαζί του την ενόχληση της παρεμπόδισης του καλοκουρδισμένου κόσμου του. Οχι, ο σκηνοθέτης Πολ Τόμας Αντερσον δεν εστιάζει τόσο στα φρου -φρου, τα υφάσματα και τον vintage fashion κόσμο όπως πιστεύαμε. Η πολυτέλεια μπαίνει σε δεύτερη μοίρα αφού η πειθαρχία για την επίτευξη του "άριστου" αποτελεί την απόλυτη επιδίωξη. Τα πάντα- ωράριο, μοδιστρική, οικιακή τάξη, ησυχία -δεν διαταρράσσονται με τίποτα ως κανόνας ζωής. Οι γυναίκες που διαδέχονται η μια την άλλη στο πλευρό του Reynolds Woodcock είναι πρωτίστως μοντέλα του αφού εκείνος έχει την ανάγκη να ερωτευτεί πάνω τους τη δική του δουλειά δηλαδή την υποδειγματική αντανάκλαση του εαυτού του.

Η Αλμα, μια πρώην γκαρσόνα με αδέξιους τρόπους επιλέγεται ως η ιδανική φιγούρα για να σταθεί στο πλευρό του, αλλα πρέπει να πασχίζει καθημερινά για να ανταποκριθεί επάξια στο ρόλο της. Αρχικά θαμπωμένη από τον απίστευτα stylish αστέρα του στυλ και την γεμάτη σιγουριά προσέγγισή του, καταφεύγει σε αναπάντεχα ακραίες λύσεις για να τον καταφέρει να σταθεί δίπλα της ισότιμα.

Αγρυπνος φρουρός η γεροντοκόρη αδελφή του Reynolds αλλά και η μνήμη της μητέρας του που τον στοιχειώνει. Η "διαφορετική" γυναίκα που τον διεκδικεί και θέλει να αλλάξει τα δεδομένα γκρεμίζοντας τον μικρόκοσμό του γίνεται ο εχθρός αλλά και ο σωτήρας του από τον καταπιεστικό εαυτό του. Περιττό να αναφέρουμε πως οι λεπτομέρειες της γκαρνταρόμπας του Ντάνιελ ντει Λιούις είναι απίθανες, με την ψιλόλιγνη σιλουέτα του να απογειώνει ό,τι φοράει, ενώ το περπάτημα, οι κινήσεις της προσήλωσης στην τέχνη του είναι απλώς ρεσιτάλ υποκριτικής. Και επειδή έχει ανακοινώσει πως αποσύρεται όντως στενοχωριέσαι που δεν θα ξαναδείς αυτό τον ηθοποιό, αυτού του "μεγέθους" ξανά στην οθόνη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View