Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Τo «Πολύτροπον» του Πατρινού Παναγιώτη Ανδριόπουλου πάει Μονπελιέ στη Γαλλία

Τo «Πολύτροπον» του Πατρινού Παναγιώτη Α...

Με την παράσταση «La fiesta» του χορευτή φλαμένκο Israel Galvan

Το Καλλιτεχνικό Σύνολο Πολύτροπον με υπεύθυνο τον Πατρινής καταγωγής μουσικολόγο και καθηγητή θεολόγο Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλο, συμμετέχει και πάλι στην παράσταση «La fiesta» του διάσημου Ισπανού χορογράφου και χορευτή φλαμένκο Israel Galvan, που θα παρουσιαστεί αυτή τη φορά στην Όπερα Μπερλιόζ, στο Μονπελιέ της Γαλλίας, την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018, στις 8 μμ.

Το φωνητικό κουαρτέτο του Συνόλου Πολύτροπον αποτελείται από τους: Παναγιώτη Ανδριόπουλο (διεύθυνση), Χαράλαμπο Καλαπανίδα, Roni Bou Saba, Δημήτρη Καραδήμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το σποτ του Φεστιβάλ Χορού που προβάλλει την παράσταση στο Μονπελιέ ξεκινάει με βυζαντινές νότες από το «Πολύτροπον».

Η συνεργασία του Ελληνικού συνόλου με τον Israel Galvan ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2017, στην παράσταση «La farsa monea», που παρουσιάστηκε στον ιδιαίτερο χώρο του Νομισματικού Μουσείου Αθηνών, στο πλαίσιο της «documenta14». Συνεχίστηκε στο Kassel της Γερμανίας, όπου επαναλήφθηκε η συγκεκριμένη παραγωγή της documenta και ακολούθησε η συνεργασία στην πρωτοποριακή παράσταση La fiesta. Τον Ιούλιο του 2017 το Πολύτροπον συμμετείχε στις παραστάσεις της «La fiesta» στο Φεστιβάλ Grec – Ελληνικό Φεστιβάλ της Βαρκελώνης, στο περίφημο Φεστιβάλ της Αβινιόν στη Γαλλία και τον Ιανουάριο του 2018 στο Grand Theatre του Λουξεμβούργου.

Ο Παναγιώτης Ανδριόπουλος είναι και ιεροψάλτης στον ιερό ναό Αρχαγγέλων στη Μονή Πετράκη.

https://vimeo.com/245195794

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture