Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο παπάς στην Εγλυκάδα Πατρών πρόσφερε από ένα τριαντάφυλλο στις μητέρες

Ο παπάς στην Εγλυκάδα Πατρών πρόσφερε απ...

Τιμήθηκε η Υπαπαντή στην ενορία του Αγίου Ανδρέα

Τις μητέρες της ενορίας του Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδας, τίμησε ο εφημέριος του Ναού π. Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος, με αφορμή της γιορτής της Υπαπαντής του Κυρίου. Μετά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στο ναό, ο π. Κωνσταντίνος προσέφερε από ένα τριαντάφυλλο στις μητέρες, ενώ ακολούθησε δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας με επίκαιρη ομιλία και ποιήματα, τραγούδια προς τιμήν των μητέρων.

Σε ανακοίνωση του Ναού αναφέρονται τα εξής:

2 Φεβρουαρίου. Ημέρα της Υπαπαντής του Κυρίου. Δεσποτική Εορτή. Γιορτάζει η Παναγία μας, γιορτάζει και η μητέρα. Μάνα, λοιπόν: όνομα γλυκύ και πράγμα ακόμη γλυκύτερο. Συνδημιουργός του Θεού. Υψηλή η αποστολή και ο προορισμός της, αλλά μεγάλη και η ευθύνη της. Γιατί το χέρι που κινεί την κούνια, κινεί την τύχη της ανθρωπότητας.

Η μάνα είναι μια καρδιά που συνδυάζει την αγάπη με τη γενναιότητα, τη στοργή με τη θυσία. Είναι δύσκολο να δώσουμε με επιτυχία και πληρότητα τον ορισμό της μάνας.

Ίσως θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια ανήσυχη καρδιά, που συνεχώς αγωνιά, μηχανεύεται τις πιο απίθανες λύσεις, που εκούσια αιμορραγεί για να μεταγγίζει τη ζωή στο παιδί της. Κανείς δεν υποπτεύεται το φορτίο της μέσα στην οικογένεια.

Και κοντά στην ψυχική κούραση, προστίθεται και η σωματική κούραση της μάνας- νοικοκυράς.

Στην παράδοσή μας ακόμη θα συναντήσουμε και την ίδια την Εκκλησία ως μητέρα, που μας γεννά και μας αναγεννά εν Χριστώ και μας καθοδηγεί στη σωτηρία. Αυτό δεν σημαίνει όμως κάποια αντιδιαστολή: η σωφροσύνη και η υπακοή της Θεοτόκου τη θέτει στο κέντρο της Εκκλησίας.

Στο πρόσωπό της συνίσταται το μυστήριο της θείας Οικονομίας, λέει ο άγ. Ιωάννης ο Δαμασκηνός. Και η ελεύθερη αποδοχή της του θείου θελήματος άνοιξε το δρόμο στην επιστροφή του ανθρώπου στους θείους κόλπους.

Η Σάρκωση του Θεού Λόγου που έλαβε χώρα στα σπλάχνα της, πραγματοποίησε την ένωση του θείου με το ανθρώπινο.

Η Εκκλησία πορεύεται λοιπόν στην Ιστορία ως μια «διαρκής Θεοτόκος» (Π. Ευδοκίμοφ).

Αιώνιο πρότυπο μητέρας η Παναγία, συμπάσχει και συμπονά με κάθε πονεμένο άνθρωπο και αποτελεί μαζί το καταφύγιο και την παρηγοριά όλων των κατατρεγμένων.

Η θλιμμένη της εικόνα από τη ρομφαία που τη διαπέρασε βλέποντας το Γιο της να πάσχει για την ανθρωπότητα, την καθιστά ένα κατεξοχήν πρόσωπο ευσπλαχνίας και φιλανθρωπίας. Είναι η αρχετυπική Μάνα, που πονά και νοιάζεται για τα παιδιά της, για τη θλίψη και την αδικία που κυριαρχεί στον κόσμο, είναι ο συνεχιζόμενος αναστεναγμός για τον πάσχοντα άνθρωπο. Στο πρόσωπό της οι μητέρες κυρίως βρίσκουν μια μοναδική συμπαραστάτρια και μια απόλυτη κατανόηση για την ανησυχία τους για το μέλλον των παιδιών τους και του κόσμου όλου.

Η Εκκλησία μας τίμησε φέτος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τις Μητέρες της ενορίας. Ο π. Κωνσταντίνος ανέφερε ότι  στο πρόσωπο της Παναγίας μας  τιμούνται  όλες οι Μητέρες του κόσμου. Γι αυτό τον λόγο προσέφερε σε όλες τις μητέρες οι οποίες ευρίσκονταν στο Ναό από ένα τριαντάφυλλο σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης στη Μητέρα. Στο τέλος ακολούθησε δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας με επίκαιρη ομιλία και ποιήματα, τραγούδια προς τιμήν των μητέρων.Ας έχουν όλες οι μανούλες την στήριξη, τον φωτισμό και την ενδυνάμωση που χαρίζει η Παναγία μας, που αξιώθηκε να γίνει Μητέρα του Θεού και ας είναι  όλων το πρότυπό μας και η καταφυγή μας."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις