Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ελλάδα και Σκόπια θα εμφανιστούν δίπλα δίπλα στον 1ο Ημιτελικό της 63ης Eurovision στην Λισαβόνα

Ελλάδα και Σκόπια θα εμφανιστούν δίπλα δ...

Στις 16 Φεβρουαρίου 2018 προγραμματίζεται ο εθνικός τελικός στη χώρα μας

Κινητικότητα έχει αρχίσει να υπάρχει γύρω από την φετινή Eurovision. Στις 29/1/2018 πραγματοποιήθηκε στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας η κλήρωση των χωρών που θα συμμετάσχουν στους 2 ημιτελικούς. Η Ελλάδα και η Κύπρος θα πάρουν μέρος στον Α΄ Ημιτελικό του δημοφιλούς διαγωνισμού που θα διεξαχθεί στις 8 Μαΐου 2018.

Η Ελλάδα μάλιστα κληρώθηκε στην προτελευταία 18η θέση με την FYROM (Σκόπια) να εμφανίζονται αμέσως μετά στην 19η και τελευταία θέση. Η Κύπρος που ως γνωστόν θα λάβει μέρος με την Ελένη Φουρέιρα, κληρώθηκε κι αυτή προς το τέλος, στην 16η θέση. στις 8 Μαΐου

Οι Ημιτελικοί θεσμοθετήθηκαν ως διαδικασία στον διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον το 2004 (ήταν η χρονιά που η Ελλάδα με τον Σάκη Ρουβά και το «Shake it» πέρασε από τον ημιτελικό στον τελικό καταλαμβάνοντας την 3η θέση), προκειμένου περισσότερες χώρες να έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό και μόνο τα καλύτερα τραγούδια να διαγωνίζονται στην τελική φάση.

Αναλυτικά, η κατάταξη των χωρών στους Ημιτελικούς της 63ης Eurovision έχει ως εξής:

Α΄ Ημιτελικός (19 χώρες): Τρίτη 8 Μαΐου 2018

  1. Λευκορωσία
  2. Βουλγαρία
  3. Λιθουανία
  4. Αλβανία
  5. Τσεχία
  6. Βέλγιο
  7. Ισλανδία
  8. Αζερμπαϊτζάν
  9. Ισραήλ
  10. Εσθονία
  11. Ελβετία
  12. Φινλανδία
  13. Αυστρία
  14. Ιρλανδία
  15. Αρμενία
  16. Κύπρος
  17. Κροατία
  18. Ελλάδα
  19. ΠΓΔΜ

Β’ ημιτελικός (18 χώρες): Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

  1. Ρωσία
  2. Σερβία
  3. Δανία
  4. Ρουμανία
  5. Αυστραλία
  6. Νορβηγία
  7. Μολδαβία
  8. Σαν Μαρίνο
  9. Ολλανδία
  10. Μαυροβούνιο
  11. Σουηδία
  12. Ουγγαρία
  13. Μάλτα
  14. Λετονία
  15. Γεωργία
  16. Πολωνία
  17. Ουκρανία
  18. Σλοβενία ​​

Από την όλη διαδικασία εξαιρούνται και προκρίνονται απευθείας στον τελικό, οι πέντε μεγαλύτερες χώρες (οι λεγόμενες «Big Five»), δηλαδή η Γερμανία, η Ισπανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία καθώς και η χώρα που φιλοξενεί κάθε χρόνο τον διαγωνισμό (φέτος η Πορτογαλία). Ωστόσο και αυτές κληρώνονται, προκειμένου να οριστεί σε ποιον Ημιτελικό θα ψηφίσουν (και οφείλουν να μεταδώσουν ζωντανά). Φέτος λοιπόν, στον πρώτο Ημιτελικό κληρώθηκαν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία και η φιλοξενούσα Πορτογαλία. Στον δεύτερο κληρώθηκαν η Γαλλία και η Γερμανία, ενώ ορίστηκε και η Ιταλία κατόπιν αιτήματός της που έγινε δεκτό από τη διοργάνωση.

*Να προσθέσουμε για την Ελλάδα ότι ο εθνικός τελικός προγραμματίζεται σύμφωνα με όσα έγραψε η Espresso και το gossip-tv.gr, για την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018 και θα φιλοξενηθεί σε στούντιο της ΕΡΤ.

Ήδη ετοιμάζεται το ψηφιακό πλατό σε κτίρια της δημόσιας τηλεόρασης στην λεωφόρο Κατεχάκη, όπου και θα εμφανιστούν οι τρεις υποψήφιοι καλλιτέχνες (που είναι οι Χοροσταλίτες, Γιάννα Τερζή και η Αρετή Κετιμέ).

Η βραδιά θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ1, ωστόσο η παρουσίαση των τριών υποψήφιων τραγουδιών σε βίντεο θα έχει μαγνητοσκοπηθεί και γνωστοποιηθεί λίγες ημέρες νωρίτερα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight