Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ιερά αγρυπνία στο Γηροκομειό για τον Άγιο Συμεών τον Θεοδόχο

Πάτρα: Ιερά αγρυπνία στο Γηροκομειό για ...

Στις 2 Φεβρουαρίου 2018 στις 8 το βράδυ έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα

Την επόμενη μέρα της μεγάλης εορτής της Υπαπαντής του Ιησού Χριστού, στις 3 Φεβρουαρίου η εκκλησία μας τιμά τον Άγιο Συμεών τον Θεοδόχο, μέρος των Ιερών Λειψάνων του οποίου βρίσκονται στoν ομώνυμο ρωμαιοκαθολικό Ναό της Βενετίας και στo ρωμαιοκαθολικό Ναό Aix La Chapelle στο Άαχεν της Γερμανίας. Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Συμεών θα τελεστεί την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 μετά τις 20.00 ιερά αγρυπνία στο καθολικό της ιεράς μονής Παναγίας Γηροκομήτισσας στην Πάτρα.

Όπως γράφει στο σάιτ saint.gr, ο Άγιος Συμεών ήταν αυτός που κράτησε στην αγκαλιά του τον Ιησού Χριστό ως βρέφος όταν ο Ιωσήφ και η Παναγία πήγαν το παιδί στο ναό μόλις σαράντισε. Ο Συμεών σύμφωνα με το saint.gr, κατοικούσε στην Ιερουσαλήμ. Ήταν ένας δίκαιος, ευλαβής και φωτισμένος άνθρωπος από το Άγιο Πνεύμα, που του είχε φανερώσει ότι δε θα πέθαινε πριν δει το Χριστό. Η χαρμόσυνη αυτή πληροφορία τον εμψύχωνε ως τα βαθειά γεράματα του. Τέλος, ακριβώς σαράντα μέρες μετά τη γέννηση του Ιησού, το πληροφορήθηκε ότι έπρεπε να πάει στο Ιερό. Ετοιμάστηκε με νεανική ζωηρότητα, πήγε εκεί και στάθηκε στην πόρτα, γεμάτος ευχαρίστηση και αγαλλίαση.

Ο Συμεών, πληροφορημένος από το Άγιο Πνεύμα ότι το βρέφος που κρατούσε η Παρθένος Μαρία είναι ο Χριστός, έτρεξε και πήρε τον Ιησού στην αγκαλιά του. Τον κράτησε ευλαβικά και, αφού παρατήρησε το νήπιο και δέχθηκε όλη την ιλαρότητα της Θείας μορφής του, ύψωσε το βλέμμα του επάνω και είπε ευχαριστώντας το Θεό: «Νυν απολύεις τον δούλον σου, Δέσποτα, κατά το ρήμα σου εν ειρήνη· ότι είδον οι οφθαλμοί μου το σωτήριόν σου, ο ητοίμασας κατά πρόσωπον πάντων των λαών, φως εις αποκάλυψιν εθνών και δόξαν λαού σου Ισραήλ».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις