Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Οδυσσέας Βουδούρης: Πανδημία ο διαβήτης στις ΗΠΑ -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Οδυσσέας Βουδούρης: Πανδημία ο διαβήτης ...

Διοργανώθηκε ενημερωτική εκδήλωση στην Πάτρα από το σύλλογο «Ζωή Γλυκιά»

Το κενό ενημέρωσης σχετικά με τη δυνατότητα θεραπείας του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, χάρη στις σύγχρονες αντιδιαβητικές επεμβάσεις, ήρθε να καλύψει η πρωτοβουλία του Συλλόγου Διαβητικών Πάτρας «Ζωή Γλυκιά», σε συνεργασία με την ΣυνΔια (Συνεργασία για τη Χειρουργική Θεραπεία του Διαβήτη). Οι δύο φορείς διοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα «Οι επεμβάσεις που θεραπεύουν το διαβήτη», η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 το απόγευμα, στην αίθουσα του κτιρίου Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, στην Πάτρα.

Ο Οδυσσέας Βουδούρης, χειρουργός, εξειδικευμένος στη Μεταβολική Χειρουργική (χειρουργικής του διαβήτη και της νοσηρής παχυσαρκίας), εξήγησε αναλυτικά στους παρευρισκόμενους Πατρινούς, διαβητικούς, συγγενείς και φίλους τους, πως λειτουργούν οι βιολογικοί μηχανισμοί που επιτρέπουν στις σύγχρονες αντιδιαβητικές επεμβάσεις να θεραπεύσουν αυτή την ύπουλη νόσο. Αναφέρθηκε στο πως πρακτικά πραγματοποιούνται αυτές οι επεμβάσεις και σε ποιους διαβητικούς ασθενείς απευθύνονται.

Ακολούθησε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση που έδειχνε το ενδιαφέρον του κοινού για το θέμα.

Ο κ. Βουδούρης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «οι αντιδιαβητικές επεμβάσεις δεν αποσκοπούν μόνο στο να απαλλαγεί ο διαβητικός από την δια βίου φαρμακευτική αγωγή, αλλά κυρίως στο να εξαλειφθεί ο κίνδυνος των τρομερών επιπλοκών, που σε κάθε περίπτωση ελλοχεύουν».

Συνέχισε αναφέροντας ότι «στις ΗΠΑ, όπου το πρόβλημα του διαβήτη έχει πάρει διαστάσεις πανδημίας, οι διαβητικές επεμβάσεις έχουν, εδώ και πολλά χρόνια, περάσει σε τακτική εφαρμογή, βάσει του πορίσματος της Αμερικανικής Διαβητολογικής Εταιρείας, ενώ στην Ευρώπη οι σημαντικότεροι ιατρικοί επιστημονικοί φορείς προκρίνουν επίσημα την εφαρμογή τους, από την Διεθνή Συνδιάσκεψη που έγινε στην Ρώμη το 2007». Τέλος ο κ. Βουδούρης συμπέρανε ότι «στη χώρα μας δυστυχώς, όπως συνέβη και στο παρελθόν σε άλλους τομείς, διαπιστώνεται μια καθυστέρηση, στην κάλυψη της οποίας η ΣυνΔια φιλοδοξεί να συμβάλει».

Στο πλαίσιο αυτό, η ΣυνΔια μετέχει σε εκδηλώσεις των Συλλόγων Διαβητικών, αλλά και διαθέτει προς τους διαβητικούς που το αιτούνται, κάθε ενημέρωση, καθώς και έντυπο υλικό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being