Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μνήμη Καλαβρύτων στην έκθεση στο Ζάππειο Μέγαρο

Μνήμη Καλαβρύτων στην έκθεση στο Ζάππειο Μέγαρο

Θα πααστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα χιλιάδες θύματα της ναζιστικής κατοχικής θηριωδίας διοργανώνει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Δεν λησμονώ», με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ολοκαυτωμάτων, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, στις 7 το βράδυ, στο Ζάππειο Μέγαρο.

 

Η εκδήλωση πλαισιώνει ιστορική έκθεση φωτογραφίας, την έναρξη της οποίας θα τιμήσει με την παρουσία του ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος.

Με τίτλο «Δεν λησμονώ….. μια εικόνα χίλιες λέξεις», η έκθεση τιμά «τα δικά μας μικρά και μεγάλα Άουσβιτς», όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση της ΑΜΚΕ, μνημονεύοντας και τον βαρύ φόρο στον ναζισμό που πλήρωσαν, τα Καλάβρυτα, το Δίστομο, η Βιάννος, η Κάνδανος, το Κομμένο, ο Χορτιάτης, η Παραμυθιά, η Δράμα, το Δοξάτο, το Ροδάκινο και οι 100 χαρακτηρισμένες με Προεδρικό Διάταγμα μαρτυρικές πόλεις και χωριά της πατρίδας μας.

Στο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, το οποίο θα εκτίθεται έως το τέλος του μήνα, πέραν του ειδικού αφιερώματος στην ένωση των μαρτυρικών χωριών και πόλεων της Ελλάδας, περιλαμβάνεται και ανάλογο υλικό από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Επίσης, θα εκτίθενται έργα του γνωστού ζωγράφου Βασίλη Προκόπου από τη συλλογή «Μάνες της Κατοχής».

 

Στην εκδήλωση, σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει η πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Δεν λησμονώ», Γλυκερία Γουρνοπάνου, ο πρόεδρος της Ένωσης Μαρτυρικών Χωριών Ελλάδας και δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, καθώς και εκπρόσωπος της Επιτροπής Διεκδίκησης Γερμανικών Αποζημιώσεων, ενώ θα παρίστανται δήμαρχοι και εκπρόσωποι μαρτυρικών χωριών.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις