Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Από την Πάτρα στη λίστα του Forbes με τους νέους ηγέτες ο 24χρονος Σταύρος Τσομπανίδης

Από την Πάτρα στη λίστα του Forbes με το...

Η πρωτοπόρος δράση της PHEE

Ένας επιστήμονας κι επιχειρηματίας από την Πάτρα, ο 24χρονος Σταύρος Τσομπανίδης «φιγουράρει» στη λίστα Under 30 με τους επόμενους ηγέτες της Ευρώπης, που έδωσε και φέτος στη δημοσιότητα το έγκριτο αμερικάνικο περιοδικό Forbes. Ανάμεσα τους λοιπόν περιλαμβάνεται και ο συμπολίτης Σταύρος Τσομπανίδης, ένας από τους ιδρυτές της νεοφυούς επιχείρησης PHEE που έχει την έδρα της στην Πάτρα.

Ο Τσομπανίδης, το έργο του οποίου έχει επανειλημμένα παρουσιάσει κατά το πρόσφατο παρελθόν το thebest.gr, θεωρείται από το περιοδικό ως ένας από τους πιο φερέλπιδες νέους στον τομέα της βιομηχανίας.

«Η σημερινή διάκριση είναι για την ομάδα μας μία μικρή ηθική ικανοποίηση για τα όσα έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα, με παράλληλo αίσθημα ευθύνης. Θέλουμε να συνεχίσουμε να προσπαθούμε καθημερινά να κάνουμε τα φύκια παγκοσμίως γνωστά, προωθώντας τις αρχές της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των αγαθών που βρίσκονται σε αφθονία γύρω μας», δηλώνει ο Σταύρος Τσομπανίδης.

Η λίστα του Forbes, περιλαμβάνει δέκα κατηγορίες, μεταξύ των οποίων Τέχνες, Επιστήμες, Τεχνολογία, Οικονομία, Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και Βιομηχανία.

Ο Τσοπανίδης έχει κάνει σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και είναι ο ιδρυτής της startup με την επωνυμία PHEE. Η τελευταία είναι η πρώτη εταιρεία που χρησιμοποιεί ως κύρια πρώτη ύλη για τα προϊόντα της τα νεκρά φύλλα των φυκιών Posidonia Oceanica, που ξεβράζονται σε τεράστιες ποσότητες στις ελληνικές ακτές. Με λίγα λόγια, τα φύκια είναι μια πρώτη ύλη (αν όχι και η μόνη) για την δημιουργία τελικών φυσικών προϊόντων.

Το πρώτο προϊόν της εταιρείας PΗΕΕ βρίσκεται ήδη στο ράφι, μιας ελληνικής αλυσίδας προϊόντων τεχνολογίας, τηλεπικοινωνιών, αναλωσίμων και ειδών γραφείων αλλά και σε ράφι ηλεκτρονικού καταστήματος.

Μια δικαίωση για τον επίμονο startupper που έστησε στην Πάτρα μια καινοτομική επιχείρηση που συνδυάζει τις αξίες της οικολογίας με τις επιταγές της τεχνολογίας.

Η θήκη Phee Back Cover για iPhone 6/6s είναι πλέον διαθέσιμη για κάθε ενδιαφερόμενο και κυρίως για όσους διαθέτουν γύρω στα 25 ευρώ για αγορά.Kάθε θήκη είναι 100% ανακυκλώσιμη και διαθέτει μοναδικό φυσικό σχεδιασμό. Κάνένα κομμάτι της θήκης PHEE δεν είναι ίδιο με κάποιο άλλο, κάτι που συμβαίνει σε όλη τη γκάμα προϊόντων της εταιρείας.

 

Η θήκη μπορεί να είναι το πρώτο αλλά όχι και το τελευταίο – μετά την θήκη για τα κινητά ακολουθούν γυαλιά αλλά και ρακέτες από φύκια. Σήμερα, το PHEEboard μπορεί να χρησιμεύσει και σε εφαρμογές όπως είναι η κατασκευή κουτιών πολυτελείας αλλά και σαν διακοσμητική επιφάνεια για επένδυση σε έπιπλα καθώς και σε επένδυση μεγάλων επιφανειών σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

 

Η PHEE έχει διακριθεί, λαμβάνοντας σημαντική υποστήριξη στα πρώτα της βήματα, σε εγχώριους διαγωνισμούς και προγράμματα επιχειρηματικής ανάπτυξης.Συγκεκριμένα συμμετέχει στο πρόγραμμα υποτροφίων Angelopoulos-Clinton CGIU, διακρίθηκε στον διαγωνισμός ReditUp της εταιρείας Παπαστράτος και στο BlueGrowth, που συνδιοργανώνεται από την Aephoria.net και τον Δήμο Πειραιά. Τέλος έχει βραβευτεί ως η καλύτερη Eλληνική startup εταιρεία στον κλάδο της βιώσιμης ανάπτυξης.

Παράλληλα έχoυν αναπτύχθει και άλλες εφαρμογές του καινοτόμου υλικού όπως πολυτελή κουτιά συσκευασίας σε διαφορετικές διαστάσεις και μεγέθη, σε συνεργασία με την εταιρία Παπαδερός, ενώ στα άμεσα πλάνα της είναι η επίσημη έναρξη του PHEE-shop μέσα από το οποίο θα κυκλοφορήσουν νέα προϊόντα αρχιτεκτονικής διακόσμησης, γραφείου και λοιπές ανατρεπτικές εφαρμογές των PHEEκιών σε συνεργασία με έλληνικα brands και σχεδιαστές.

πηγη

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight