Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καταγγελίες για επιθέσεις με όπλα και πέτρες στην Εγλυκάδα - Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις ζητώντας να φύγει ο καταυλισμός

Καταγγελίες για επιθέσεις με όπλα και πέ...

Έξαλλοι κάτοικοι της περιοχής από την αυξανόμενη εγκληματικότητα

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις ακόμη και αν δεν έχουν στο πλευρο τους επίσημους φορείς εμφανίζονται κάτοικοι της Εγλυκάδας που δηλώνουν αγανακτισμένοι από τη μικροεγκληματικότητα στην περιοχή , για την οποια κατηγορούν κυρίως τους Ρομά του καταυλισμού στο Ριγανόκαμπο.

Κάτοικος της περιοχής στη σελίδα που έχουν δημιουργήσει στο facebook υπό τον τίτλο «Θέλουμε πίσω την Παλιά Εγλυκάδα» ισχυρίζεται ότι έχει πέσει θύμα κλοπής τέσσερις φορές μέσα σε  μια μόνο εβδομάδα με ζημιά τουλάχιστον 2.000 ευρώ. Όπως αναφέρει την ώρα που παρέδιδε στην αστυνομία έναν 15χρονο τον οποίο έπιασε επ’ αυτοφώρω να κλέβει, συγγενικό του πρόσωπο δεχόταν επίθεση από άλλους Ρομά μέσα στο σπίτι του με καδρονια και πέτρες και μάλιστα υπογραμμίζει ότι βγήκε και όπλο!

Άλλοι κάτοικοι πάλι δημοσιεύουν φωτογραφίες με καταστροφές σε περιουσίες για τις οποίες επίσης κατηγορούν τους Ρομά του καταυλισμού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι κατοικοι του ανατολικού διαμερίσματος διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές που γειτνιάζουν με τον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου.

Τον περασμένο Νοέμβριο σε συνάντηση των εμπλεκομένων φορέων στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αναγνωρίστηκε η ανάγκη αποκατάστασης του χώρου με μετεστέγαση των δικαιούμενων και απομάκρυνση των παράνομα εγκατεστημένων.

Μάλιστα τότε, ο εντοπισμός του δολοφόνου του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στον καταυλισμό είχε δημιουργήσει πρόσθετη ανησυχία, θυμό και ανασφάλεια στους κατοίκους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις