Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΟ ACT ME "TO ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΚΛΟΤΙΔΗ"

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΟ ACT ME "TO ΠΕΠΡΩ...

Μίσος κι έρωτας με Αμαλία Καβάλη & Γιάννη Σοφολόγη

«Το Πεπρωμένο Ονομάζεται Κλοτίλδη» του Τζοβάνι Γκουαρέσκι σε διασκευή & σκηνοθεσία Αμαλίας Καβάλη & Γιάννη Σοφολόγη, οι οποίοι και παίζουν, θα παρουσιαστεί στο θέατρο act, στις σκάλες Γεροκωστοπούλου, στην Πάτρα για 2 μοναδικές παραστάσεις, το σαββατοκύριακο 27 και 28/1/2018 στις 21.30.

Μετά τη θερμή υποδοχή που έλαβε από κοινό και κριτικούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η νικήτρια παράσταση του Scratch Night του Bob Theater Festival 2016, «Το Πεπρωμένο Ονομάζεται Κλοτίλδη» του Τζοβάνι Γκουαρέσκι, έρχεται για 1η φορά στην Πάτρα για δύο μοναδικές παραστάσεις στο θέατρο act το σαββατοκύριακο.

Γραμμένο το 1942, ο ιταλός συγγραφέας, δημοσιογράφος και χιουμορίστας Τζοβάνι Γκουαρέσκι - γνωστός στο ελληνικό κοινό για το έργο του «Δον Καμίλο»- σκιαγραφεί μια παρωδία των ερωτικών μυθιστορημάτων του 19ου αιώνα, γεμάτη παρεξηγήσεις, απίθανες σκηνές δράσεις και έναν έρωτα κάθε άλλο παρά συνηθισμένο.

Οι ταλαντούχοι Αμαλία Καβάλη & Γιάνης Σοφολόγης, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι τη διασκευή και την πρώτη θεατρική μεταφορά του έργου αυτού, επιλέγουν να ξεκινήσουν την παράσταση τη μέρα που οι ήρωες πρέπει να αποφασίσουν αν θα αλληλοσκοτωθούν ή αν θα παντρευτούν. Δύο ηθοποιοί και ένας μουσικός επί σκηνής, ξετυλίγουν το νήμα της ιστορίας μέσα από αφήγηση, γρήγορες εναλλαγές ρόλων και έντονα αυτοσχεδιαστικά στοιχεία, οδηγώντας τους ήρωες στο πεπρωμένο τους.

Υπόθεση έργου

Η Κλοτίλδη Τρολ είναι η πιο όμορφη, πλούσια και περιζήτητη νύφη της πόλης της. Στη γοητεία της αντιστέκεται μονάχα ένας, ο κόμης Φιλιμάριο Ντυμπλέ. Για την ακρίβεια τη βρίσκει εξαιρετικά ενοχλητική και αυτό είναι εξαιρετικά ενοχλητικό για την Κλοτίλδη. Του στήνει μια αθώα φάρσα που σύντομα ξεφεύγει από τον έλεγχό της. Θα παρασυρθούν σε μια δίνη περιπετειών που θα τους ταξιδέψει σε ερημικά νησιά, φυλακές, καζίνο με λαθρέμπορους, πειρατίνες και αστυνόμους. Οι δυο τους προκαλούν ο ένας τον άλλον με μανία ακροβατώντας στη λεπτή γραμμή που χωρίζει το μίσος από τον έρωτα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διασκευή & Σκηνοθεσία: Αμαλία Καβάλη-Γιάννης Σοφολόγης

Πρωτοτυπη Μουσική: Gary Salomon

Σκηνικά: Ζωή Μολυβδά-Φαμέλη

Κουστούμια: Βασιλική Σύρμα

Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου

Trailer: Σεμπάστιαν Φραγκόπουλος.

Ερμηνεία: Αμαλία Καβάλη - Γιάννης Σοφολόγης

Μουσικός επί σκηνής: Gary Salomon.

Διάρκεια: 70 λεπτά

Στο θέατρο act ( Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65, Πάτρα).

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2610272037 - 6936122263

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture