Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Κωνσταντίνος Μακρυπίδης: Ο master της ρινοπλαστικής μιλάει στο Best και μας κάνει δώρο το πρώτο ραντεβού στο ιατρείο του στην Πάτρα

Κωνσταντίνος Μακρυπίδης: Ο master της ρι...

Διαβάστε περισσότερα στο Best που κυκλοφορεί

«Ο master της ρινοπλαστικής», Κωνσταντίνος Μακρυπίδης μας μίλησε για όσα πρέπει να γνωρίζουμε πριν τη μεγάλη απόφαση!

Η ρινοπλαστική αποτελεί τη συχνότερη επέμβαση με εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες να καταφεύγουν σ’ αυτή είτε για ιατρικούς είτε για αισθητικούς λόγους.

Τι θεωρείται λειτουργική ρινοπλαστική;

«Είναι μία επέμβαση που πρωτίστως πρέπει να έχει ως στόχο να είναι λειτουργική, ώστε μέσω αυτής να διορθώνονται προβλήματα με το διάφραγμα ή την αναπνοή. Μετά από μία επιτυχημένη ρινοπλαστική, βελτιώνεται κατά πολύ η ρινική λειτουργία και ο ασθενής αποκτά μία φυσιολογική αναπνοή από τη μύτη. Μέσω της λειτουργικής ρινοπλαστικής βελτιώνεται η πολύ σημαντική λειτουργία προστασίας, φιλτραρίσματος και καθαρισμού του αέρα που προσφέρει η μύτη, καθώς αποτελεί το «κλιματιστικό» του οργανισμού. Το τελικό αποτέλεσμα είναι το άτομο να αναπνέει καλύτερα, να νοιώθει μεγαλύτερη ευεξία και να αποκτά μεγαλύτερες αντοχές στις καθημερινές του δραστηριότητες.»

Σύμφωνα με τον Ντοστογιέφσκι «Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο», πόσο σημαντικό θεωρείτε το αισθητικό κομμάτι της ρινοπλαστικής;

«Αδιαμφισβήτητα αποτελεί καθοριστικής σημασίας στοιχείο για την εμφάνιση του προσώπου ενός ατόμου το σχήμα και το μέγεθος της μύτης. Ο στόχος της ρινοπλαστικής είναι να βελτιώσει την εμφάνιση και τις αναλογίες της μύτης, ώστε να υπάρχει απόλυτη αρμονία με το υπόλοιπο πρόσωπο. Γενικά βοηθώντας στη βελτίωση της εμφάνισης, αυξάνεται η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση του ατόμου. Ο υποψήφιος/α όμως πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του/της και να έχει ρεαλιστικές προσδοκίες και σε καμία περίπτωση να μην προσπαθεί να μοιάσει με κάποιο σύγχρονο πρότυπο ομορφιάς. Ο ρινοχειρουργός πρέπει να εξατομικεύει το κάθε περιστατικό, καθώς κάθε πρόσωπο είναι μοναδικό, με ιδιαίτερη δομή και πάνω σε αυτή τη δομή πρέπει να σχεδιάζεται η κάθε παρέμβαση. Το πρόσωπο πρέπει να δείχνει φυσικό και σε καμία περίπτωση «πειραγμένο», η μύτη δεν θα πρέπει να αναγνωρίζεται ως χειρουργημένη.»

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείτε πριν την επέμβαση;

«Θα πρέπει να γίνουν μία ή δύο συναντήσεις, ώστε ο χειρουργός να εξηγήσει αναλυτικά στον/στην ασθενή τους στόχους της επέμβασης, καθώς και τη μετεγχειρητική πορεία. Σε αυτές τις συναντήσεις λαμβάνονται επίσης φωτογραφίες και σε συνεργασία με τον ενδιαφερόμενο γίνεται η κατάλληλη επεξεργασία ώστε να έχει εικόνα του επιθυμητού αποτελέσματος.»

Τι περιλαμβάνει το μετεγχειρητικό στάδιο και η ανάρρωση;

«Τα περισσότερα άτομα μπορούν να φύγουν από το νοσοκομείο το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ενώ άλλα μπορεί να παραμείνουν για ένα βράδυ, προκειμένου να υπάρξει μετεγχειρητική παρακολούθηση. Το άτομο δεν αισθάνεται πόνο, είναι μία ανώδυνη επέμβαση χωρίς μετεγχειρητικές επιπλοκές, δεδομένου ότι ο χειρουργός είναι εξειδικευμένος ρινοχειρουργός και με μεγάλη εμπειρία. Χρειάζεται ένα ναρθηκάκι το οποίο αφαιρείται μετά από περίπου 10 ημέρες, ενώ ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του μετά από περίπου 1 εβδομάδα».


Κωνσταντίνος Θ. Μακρυπίδης M.D.
Χειρουργός ΩΡΛ – Πλαστική Χειρουργική Προσώπου,
Μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Πλαστικής Προσώπου,
D.O.H.N.S. Royal College of Surgeons.

 

Κλείστε ΔΩΡΕΑΝ το πρώτο σας ραντεβού γνωριμίας για να ενημερωθείτε επαρκώς σχετικά με το δικό σας πρόβλημα!

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Α’ 6

Τ: 6932 402007 και 6944 830334

drmakrypidis.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being