Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στον Πύργο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου – Μαζί του και 80 Ελληνοκύπριοι που είχαν φιλοξενηθεί μετά την τουρκική εισβολή

Στον Πύργο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου – Μαζί...

Συλλειτούργησε με τον μητροπολίτη Ηλείας Γερμανό

Με την υποδοχή της εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους, πολιούχου του Πύργου, στον ιερό ναό της Αγίας Κυριακής και την ακολουθία του εσπερινού ολοκληρώθηκε απόψε η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου στην Ηλεία. Μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκαν την Ηλεία περίπου 80 Ελληνοκύπριοι που είχαν φιλοξενηθεί μετά την τουρκική εισβολή το 1974, σε οικογένειες και ιδρύματα της Ηλείας.

Επίσης, την Ηλεία επισκέφθηκε και ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της κυπριακής κυβέρνησης, Κώστας Καδής.

Μετά το μνημόσυνο που τελέστηκε για τον αείμνηστο μητροπολίτη Ηλείας Αθανάσιο, που είχε την πρωτοβουλία για τη φιλοξενία των παιδιών το 1974, αλλά και για όλους τους Ηλείους, που φιλοξένησαν τότε μαθητές από την Κύπρο και δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή, μίλησε ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός.

Ο μητροπολίτης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «κάποια από τα παιδιά που φιλοξενήσαμε το 1974 είναι σήμερα μαζί μας και τα καλωσορίζουμε καταξιωμένους άνδρες και γυναίκες».

Απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και τον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, ο μητροπολίτης είπε ότι «εκκλησία και πολιτεία μάς συμπαρασταθήκατε στις πυρκαγιές του 2007», αναφερόμενος ακόμη στην αναστήλωση ναών και στην κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στην περιοχή Καράτουλα.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είπε ότι «ο Ελληνισμός έχει αποθέματα αξιών και αρετών» και πρόσθεσε: «Ενωμένοι όλοι και σήμερα και πάντα μπορούμε να είμαστε πιο δυνατοί και πιο ισχυροί για να αντιμετωπίζουμε και κίνδυνο και κάθε επιβουλή».

Στην τοποθέτησή του ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής χαρακτήρισε σπουδαία την προσφορά της μητρόπολης Ηλείας να φιλοξενήσει παιδιά μετά την τουρκική εισβολή και εξέφρασε στο πρόσωπο του μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού τις ευχαριστίες της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλους που φιλοξένησαν παιδιά της Κύπρου το 1974.

Εκ μέρους των παιδιών που είχαν φιλοξενηθεί, μίλησε ο Κύπριος βουλευτής Γιώργος Γεωργίου, ο οποίος ευχαρίστησε «όλους όσοι μας δέχθηκαν στα σπίτια τους για μια σχολική χρονιά».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις