Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΕΝΑΡΞΗ: "ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΜΕ, ΑΥΡΙΟ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ" ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ-EXPRESS ΜΕ ΤΑ ΛΑΤΙΝ

ΕΝΑΡΞΗ: "ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΜΕ, ΑΥΡΙ...

Οι χαιρετισμοί ξεχείλιζαν από πολιτική ιδεολογία (που συνήθως δεν τονώνει το κέφι)

Απλή και διεκπεραιωτική, με παντελή απουσία κάθε καρναβαλικού στοιχείου (αφού ούτε άρμα, ούτε καμιά καρναβαλική μεταμφίεση από την μασκέ παράδοση της πόλης είδαμε) η τελετή έναρξης- express στην πλατεία Γεωργίου. Ξεκίνησε με ένα σύντομο αλλά καλοπαιγμένο θεατρικό δρώμενο με vintage χρώμα από τους σπουδαστές του ΔΗΠΕΘΕ, βασισμένο στα τραγούδια «γιαλό- γιαλό» κι «ένα φιλάκι είναι λίγο πολύ λίγο» και με συντονίστρια τη Νατάσα Τραγουστή πέρασε άμεσα στην κήρυξη των ιθυνόντων.

Όλα ξεδιπλώθηκαν στην εξέδρα οπότε το έμβλημα της πόλης, το Δημοτικό Θέατρο ήταν άφαντο, ενώ οι χαιρετισμοί ξεχείλιζαν από πολιτική ιδεολογία (που συνήθως δεν τονώνει το κέφι). Ο πρόεδρος του Καρναβαλιού Νίκος Χρυσοβιτσάνος μίλησε για «ένα μήνα γλέντι και χαρά κι ευχήθηκε να σταματήσουν τα εμπόδια ανεργίας και να επιβάλουμε το δικαίωμα για σταθερή δουλειά» ενώ ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης  αναφέρθηκε στην «πιο αυθεντική λαική γιορτή της πόλης, με μηνύματα μακριά από κάθε εμπορευματοποίηση». Μάλιστα τόνισε πως ο θεσμός ανανεώνεται «στα χέρια του λαού, με  πλατιά συμμετοχή και θέμα την ανεργία που φώλιασε στα σπίτια μας».  «Σήμερα διασκεδάζουμε, αύριο αγωνιζόμαστε», φώναξε. Κατόπιν ρίχτηκαν σοκολάτες,  ακολούθησαν φαντασμαγορικά βεγγαλικά από το Μέγαρο Λόγου και Τέχνης  και ξεκίνησε η συναυλία του ελληνοκουβανέζικου γκρουπ Cubaneros. Οι τραγουδίστριες ήταν αστραφτερές με φούξια και χρυσές φορεσιές με τούλια, λουλούδια και παγιέτες.

Το πλήθος περιστοίχιζε κυρίως την εξέδρα και ήταν ακούνητο, πέραν κάποιου λικνίσματος στο άκουσμα του live. Ο κόσμος κρατούσε κινητά για να αποτυπώσει τα πυροτεχνήματα αλλά και τις χαρακτηριστικές φούσκες με τις φωτεινές γιρλάντες που μάθαμε τα Χριστούγεννα. Τα αυτοκίνητα περνούσαν κανονικά γύρω από την πλατεία. Οπως φάνηκε το event έχει ξεφύγει εντελώς από τη λογική της παρουσίας καρναβαλικών συντροφιών ή πληρωμάτων αλλά αντιμετωπίζεται απλά, σαν αφορμή για μαζική βόλτα από τη νεολαία.

Από νωρίς άλλωστε, κυκλοφορούσαν στους κεντρικούς δρόμους πέριξ της πλατείας αμέτρητα παιδιά γυμνασίου και λυκείου με τα ρούχα τους, ή κολάν, σορτσάκια και λίγα καρναβαλικά αξεσουάρ, ενώ οι μεγαλύτεροι ετοιμάζονταν να αξιοποιήσουν ποικίλες διοργανώσεις πάρτι σε καφέ, μπαρ και νυχτερινά κέντρα αργότερα.

ΑΝΤΥ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View