Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ- ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΤΟΠΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥΠΟΛΕΙΣ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΠΑΛΙΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ. (ΔΗΛΑΔΗ ΤΑΠΕΙΝΑ ΜΕ ΤΑ «ΒΑΣΙΚΑ»)

ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ- ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΤΟΠ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Μόνοι σταρ οι παρελάσεις

Καθολική «προσγείωση» και εσωστρέφεια στο πρόγραμμα του Πατρινού Καρναβαλιού 2018 καθώς από την ημέρα της έναρξης, το σαββατόβραδο 20 Ιανουαρίου ως τη μεγάλη τελική παρέλαση της Κυριακής 18 Φεβρουαρίου, δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα το αναπάντεχο, ικανό να κινήσει το πανελλήνιο ενδιαφέρον ή να αποπνέει διεθνές status και προσανατολισμό. Oι μόνοι guest stars από πλευράς Δήμου Πατρέων είναι παλιά ονόματα της διασκέδασης, δηλαδή οι Θάνος Καλλίρης, Κώστας Χαριτοδιπλωμένος και Πωλίνα , καθώς και το γκρουπ των Apurimac με τη μεξικάνα τραγουδίστρια Martha Moreleon που θα εμφανιστούν  για τα Μπουρμπούλια στα Αστέρια live της Οθωνος Αμαλίας. Επιπλέον στην τελετή λήξης αναμένεται η ροκ μπάντα 15-50 γνωστή στη νυχτερινή Αθήνα (λόγω συνεργασιών με Γαλάνη, Παπακωνσταντίνου, Ρέμο κλπ)

 

Ντόπιο δυναμικό δηλαδή φορείς, σωματεία, σύλλογοι έχουν κληθεί να ενισχύσουν το πρόγραμμα: Λευκαδίτες, σπουδαστές ΔΗΠΕΘΕ, σύλλογοι συνοικιών, χορωδία «Ορφέα», σχήμα Ρεφενέ, σοκολατορίχτες, Χορευτικό Δήμου, Βιβλιοθήκη. Στην έναρξη δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα το εντυπωσιακό πέρα από τα πυροτεχνήματα και το πατρινό γκρουπ Los Cubaneros στην εξέδρα της πλατείας Γεωργίου, οπότε τα στέκια διασκέδασης με τα παντός είδους πάρτι θα αναλάβουν να δημιουργήσουν το απαιτούμενο κλίμα γιορτής. Οσοι θυμάστε μουσικοθεατρικά δρώμενα με ιδιαίτερες στολές, εικαστικές παρεμβάσεις στο Δημοτικό Θέατρο, εναέρια ακροβατικά τύπου Βενετίας ή ακόμα και δημοφιλείς στη νεολαία τραγουδιστές, θα απογοητευτείτε. Η λογική είναι προφανώς «ταπεινά, με τα βασικά» όπως  αρμόζει βέβαια σε έναν Βασιλιά Καρνάβαλο μεταμφιεσμένο σε άνεργο.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/1: Τελετή έναρξης στην πλατεία Γεωργίου με τραγούδια από Δραματική Σχολή ΔΗΠΕΘΕ, σοκολάτες, βεγγαλικά, αναγγελία από το δήμαρχο και συναυλία των πατρινών Los Cubaneros.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/1: Παιδική Καρναβαλούπολη στη Γέφυρα της Αγυιάς με παιδικά σκετς, ταχυδακτυλουργικά, face painting, παιχνίδια.

 

ΤΡΙΤΗ 30/1: Εγκαίνια της έκθεσης στολών των καρναβαλικών πληρωμάτων στην Αγορά Αργύρη

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/2: Μπουρμπούλι στα Αστέρια live με τον τραγουδιστή Θάνο Καλλίρη και Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος» με θίασο από Πολύγυρο Χαλκιδικής στο Πάνθεον (διοργανωτές Ρεφενέ και Βιβλιοθήκη).

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 3/2: Καρναβαλούπολη στα Ψηλαλώνια με παραστάσεις από σχολεία, παιχνίδια, τρικ κλπ και «Μώμος» στο Πάνθεον

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 4/2: Καρναβαλούπολη στα Ψηλαλώνια και Baby Rally με ποδηλατοδρομία

 

ΤΡΙΤΗ 7/2: Εθελοντική αιμοδοσία στην έκθεση στολών στην Αγορά Αργύρη

 

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 8/2: Ρεμπέτικη κομπανία και χοροί στο Φάρο, δρώμενα Τσικνοπέμπτης στην άνω πόλη, οπερέτες από τη χορωδία του Συλλόγου Λευκαδίων στη Γεροκωστοπούλου. Επίσης Μπουρμπούλι στα Aστέρια live με ροκ του ’60.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/2: Περαντζάδα με καντάδες και αποκριάτικα τραγούδια από την Τριών Ναυάτχων προς το κέντρο από το Σύλλογο Λευκαδίων.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/2: Οι σοκολατορίχτες κόβουν σοκολατοκαρναβαλόπιτα στην Αγορά Αργύρη.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 11/2: Παρέλαση των Μικρών. Όλα τα παιδικά πληρώματα θα παρελάσουν από Γούναρη προς Αγίου Νικολάου.

 

ΤΡΙΤΗ 13/2: Παράσταση της χορωδίας «Ορφέας» στο Δημοτικό Θέατρο

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 14/2: «Ορφέας» στο Δημοτικό Θέατρο, Πωλίνα –Χαριτοδιπλωμένος για το Μπουρμπούλι στα Αστέρια live

 

ΠΕΜΠΤΗ 15/2: Ζωγράφοι στην Αγίου Νικολάου, νυχτερινή πομπή αρμάτων, λήξη «Κρμμένου Θησαυρού»

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/2: σοκολατοπόλεμος στο κέντρο

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 18/2: Μεγάλη παρέλαση και τελετή λήξης στο Μώλο με καύση, πυροτεχνήματα και τους «15-50»

 

ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 19/2: Κούλουμα σε πλαζ και Νότιο Πάρκο, απονομή βραβείων πληρωμάτων στην «Αίγλη»

 

* Παράλληλα με της παραπάνω εκδηλώσεις θα διεξάγεται ο παραδοσιακός και ο διαδικτυακός «Κρυμμένος Θησαυρός» από την Καρναβαλική Επιχείρηση του Δήμου έστω κι αν παράλληλα θα προχωράει και ο πληρωματικός «Θησαυρός» που διοργανώνουν διακεκριμένα στο είδος γκρουπ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις