Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αθηνά Τραχήλη: Κάθε μέρα και φτωχότεροι οι Έλληνες

Αθηνά Τραχήλη: Κάθε μέρα και φτωχότεροι ...

Ανακοίνωση του μέλου της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ

«Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, πέραν όλων των άλλων επαχθών προβλέψεων του, αποτελεί μια ακόμα έμπρακτη ομολογία της αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, με επιπτώσεις δυστυχώς σε χιλιάδες ελληνικές οικογένειες», ανέφερε σε δήλωση της την Τρίτη το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Αθηνά Τραχήλη. Η κ Τραχήλη στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της μείωσης που επέρχεται στα επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων.

Και στον αντίκτυπο που θα έχει η απώλεια 47 εκατομμυρίων ευρώ στην πραγματική οικονομία.

«Τα στοιχεία που η Νέα Δημοκρατία προσκόμισε στη Βουλή μιλούν από μόνα τους. Οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι, τους οποίους κατά τα λοιπά η κυβέρνηση εγκωμιάζει, είναι τα νέα θύματα της», ανέφερε η κ. Τραχήλη, προσθέτοντας ότι τα εισοδήματα που περικόπτονται αφαιρούνται απ’ τον κύκλο της οικονομίας και την κατανάλωση και επιδεινώνουν την οικονομική ισχύ πολυμελών οικογενειών.

Απ’ τις προβλέψεις του πολυνομοσχεδίου:

  • Οι μισοί και πλέον τρίτεκνοι και πολύτεκνοι θα δουν μειώσεις στο επίδομα που λαμβάνουν-σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα πολύ σημαντικές.
  • 67 χιλιάδες τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες θα χάσουν συνολικά 47 εκ. ευρώ.
  • Τρίτεκνη οικογένεια με ετήσιο εισόδημα 23.000 ευρώ λάμβανε μέχρι σήμερα ετήσιο επίδομα 1.980 ευρώ.  Με το νόμο που έφερε η κυβέρνηση θα λαμβάνει 1.344 ευρώ. Χάνει δηλαδή το ένα τρίτο του επιδόματός της.
  • Οικογένεια με 4 παιδιά και ετήσιο εισόδημα 26.000 ευρώ λάμβανε 2.640 ευρώ. Σήμερα θα πάρει 2.016 ευρώ. Χάνει το ένα τέταρτο του επιδόματος.

«Όλα αυτά δείχνουν ότι ύστερα από τρία οδυνηρά χρόνια, η οικονομία εξακολουθεί να τελεί σε καθεστώς ασφυξίας παρά την διαστρεβλωτική εικόνα που επιχειρεί να μεταδώσει η κυβέρνηση. Και αντί ν’ αποκαθίσταται η τάξη και η οικονομική ισορροπία, κάθε μέρα και μια νέα απόφαση κάνει τους Έλληνες φτωχότερους», υπογράμμισε η κ. Τραχήλη.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις