Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ στο Φεστιβάλ του Σάντανς στήριξε το κίνημα #metoo για τη βελτίωση της θέσης των γυναικών

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ στο Φεστιβάλ του Σάν...

Το θέμα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και της πατριαρχίας μονοπώλησε τη συνέντευξη Τύπου

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου την εναρκτήρια μέρα του Φεστιβάλ Ανεξάρτητου κινηματογράφου του Σάντανς - Sundance, στη Γιούτα, ο ιδρυτής του Ρόμπερτ Ρέντφορντ αναφέρθηκε στα κινήματα #metoo και #timesup, εκφράζοντας την πεποίθηση και σιγουριά του ότι θα δώσουν περισσότερες ευκαιρίες στις γυναίκες να ακουστούν και να δημιουργήσουν.

«Αυτή τη στιγμή νιώθω σίγουρος πως αυτό που κάνουν τα κινήματα #metoo και #timesup είναι να δημιουργούν περισσότερες ευκαιρίες για τις γυναίκες και περισσότερες ευκαιρίες για να ακουστεί η φωνή τους και για να κάνουν τα δικά τους πρότζεκτ. Τα πράγματα αλλάζουν σε μια ανδροκρατούμενη βιομηχανία, με τις γυναίκες να στέκονται απέναντι στη σεξουαλική εκμετάλλευση στο εργασιακό περιβάλλον και με την απαίτηση να πληρώνονται το ίδιο με τους άνδρες συναδέλφους τους.

Η τάξη των πραγμάτων αλλάζει. Η φωνή των γυναικών δυναμώνει. Ο ρόλος των γυναικών είναι να εξασκήσουν τη φωνή τους. Ο ρόλος των ανδρών είναι να ακούσουν, να αφήσουν τη φωνή των γυναικών να ακουστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο 81χρονος ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ όπως αναφέρει η ανάρτηση του flix.gr, υπήρξε σαφής στο άνοιγμα του φετινού Φεστιβάλ του Σάντανς, σε μια συνέντευξη Τύπου που μονοπωλήθηκε από το θέμα των γυναικών, αυτό της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και της πατριαρχίας, αλλά κάλυψε ακόμη όλο το φάσμα των πολιτικών ανησυχιών ενός έτσι κι αλλιώς ευαισθητοποιημένου δημιουργού, όπως τα fake news και τη σημασία της δημοσιογραφίας στην Αμερική του Ντόναλντ Τραμπ.

*Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ στην press conference ήταν νεανικά και μοντέρνα ντυμένος με μαύρο σπορ μπουφάν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture