Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αισιόδοξα μηνύματα για το γήπεδο των Προσφυγικών της Πάτρας- Πάμε προς άρση του αδιεξόδου

Αισιόδοξα μηνύματα για το γήπεδο των Προ...

Φαίνεται και πάλι φως στην άκρη του τούνελ;

Την ελπίδα ότι θα μπει και πάλι σε τροχιά υλοποίησης η ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου των Προσφυγικών η οποία έχει περάσει από σαράντα κύματα εκφράζουν παράγοντες του αθλητισμού της Πάτρας. Η αισιοδοξία τους αυτή εδράζεται στο γεγονός ότι εντός των επομένων ημερών αναμένεται να τελειώσει η υπόθεση με τον εργολάβο που είχε αναλάβει το έργο και ο οποίος τελικά κηρύχθηκε έκπτωτος.

Η ιστορία αυτή είχε ως αποτέλεσμα να τιναχθεί ο αρχικός σχεδιασμός του Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που είχε υποσχεθεί στις τοπικές ομάδες ποδοσφαίρου και την ΕΠΣΑ Αχαΐας ότι το γήπεδο θα είναι διαθέσιμο από τον περασμένο Σεπτέμβριο προκειμένου να φιλοξενήσει αγώνες των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

Τελικά η υπόσχεση αυτή δεν κατέστη δυνατό να υλοποιηθεί με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση και για ακόμα μια σεζόν τα παιχνίδια να φιλοξενούνται σε άλλα διαθέσιμα γήπεδα. Το πρόβλημα εντοπίζεται ουσιαστικά στον εργολάβο που είχε αναλάβει το έργο μετά τον σχετικό διαγωνισμό ο οποίος σύμφωνα με το Γ.Γ. Αθλητισμού επικαλέστηκε πρόσθετες δυσκολίες στην υλοποίηση του έργου και ζητούσε επιπλέον χρήματα για να ολοκληρώσει τις εργασίες.

Αυτές οι απαιτήσεις του, δεν έγιναν ποτέ αποδεκτές και χαρακτηρίστηκαν, επί της ουσίας «εκβιαστικές». Η πλευρά της Πολιτείας υποστηρίζει ότι ο εργολάβος παρέβη τις κανονιστικές διαδικασίες της σύμβασης που είχε υπογράψει και ως εκ τούτου τον κήρυξε έκπτωτο. Αυτό είχε ως λογική συνέπεια το γήπεδο να παραμείνει «χωράφι» και φυσικά να μην παραδοθεί στην ΕΠΣΑ και τις ομάδες για τους προγραμματισμένος αγώνες.

Μετά από 6 και πλέον μήνες στασιμότητες και γραφειοκρατικών διαδικασιών φαίνεται πως υπάρχει και πάλι φως στην άκρη του τούνελ. Η Πολιτεία εκτιμά ότι θα κερδίσει την έφεση του εργολάβου γεγονός που θα σημάνει το πράσινο φως ώστε το έργο να καταχωρηθεί στον δεύτερο ή τοβ τρίτο μειοδότη.

Τα χρήματα για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων παρεμβάσεων υπάρχουν ενώ και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών δεν ξεπερνά τους δύο μήνες. Αυτό κάνει τους παράγοντες του αθλητισμού της πόλης με τους οποίους συνομίλησε το thebest.gr να αισιοδοξούν ότι η ταλαιπωρία των ομάδων θα πάρει τέλος και από τη νέα σεζόν το γήπεδο των Προσφυγικών θα είναι και πάλι στη διάθεσή τους.

 

 

Με «κεραυνούς» κατά των πρώην οι εξαγγελίες του γ.γ. Αθλητισμού για Προσφυγικά

 

Πάτρα: Εργοτάξιο το γήπεδο των προσφυγικών - Στόχος να είναι έτοιμο ως το καλοκαίρι

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις