Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Γ. Βασιλειάδης, ο Ν. Νικολόπουλος οι Παράκτιοι και το «ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ» της Πολιτιστικής

Ο Γ. Βασιλειάδης, ο Ν. Νικολόπουλος οι Π...

Τι λέει ο Αχαιός βουλευτής στον Υφυπουργό Αθλητισμού

Το βιβλίο του «ΠΑΤΡΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Μαύρο Κουτί» έστειλε ο βουλευτής Αχαϊας Νίκος Νικολόπουλος στον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη θέλοντας όπως αναφέρει στην συνοδευτική επιστολή, να βοηθήσει τον Υφυπουργό ώστε να αποφύγει τυχόν λάθη. Η συνοδευτική επιστολή έχει ως εξής:

«Αγαπητέ Γιώργο

Αν και… παλιός πολιτικός -  και οι παλιοί, ως γνωστόν, κατηγορούνται συλλήβδην για αθέτηση υποσχέσεων και δεσμεύσεων- σε ό,τι με αφορά έχω το… ελάττωμα να τις τηρώ.

Σου αποστέλλω, λοιπόν, όπως δεσμεύτηκα κατά την συνάντησή μας στην εκδήλωση της εφημερίδος «Πελοπόννησος», το βιβλίο μου «Μαύρο Κουτί» της Πάτρας-Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2006. Πρόκειται για μια κοπιώδη προσπάθεια λεπτομερούς καταγραφής των πεπραγμένων ενός θεσμού που δυστυχώς εξέθεσε, τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδος, την Αχαϊκή πρωτεύουσα.

Φρονώ ότι είναι ένα χρήσιμο πόνημα, που θα μπορούσε σε πολλά να σου δώσει τη δυνατότητα, ώστε να λάβεις τις πρέπουσες αποφάσεις και ν’ αποφύγεις τις κακοτοπιές της διοργάνωσης των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, που θα τελεσθούν καλώς εχόντων των πραγμάτων, το 2019 στην Πάτρα.

Στο «Μαύρο Κουτί» θα εντοπίσεις, ίσως, τους «γκρίζους» πρωταγωνιστές εκείνης της διοργάνωσης, που προαλείφονται και σήμερα ν’ αναλάβουν ανάλογους ρόλους.

Πέρα από το θεσμό της Πολιτιστικής, που άφησε ανεπούλωτες πληγές, δυσφημιστική εικόνα για την πόλη και σκάνδαλα οικονομικά και άλλα, σου υπενθυμίζω ότι την τελευταία 20ετία διοργανώθηκαν στην Πάτρα περισσότερα από 10 Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα διαφόρων αθλημάτων (Γυμναστική, μπάσκετ, βόλεϊ, πυγμαχία κλπ.), καθώς και ένας όμιλος ποδοσφαίρου της Ολυμπιάδας του 2004.

Ουδέποτε υπήρξα μεμψίμοιρος, γι’ αυτό και σε αρκετές των περιπτώσεων, πέραν της συνεισφοράς μου για την επιτυχία τους και η κριτική μου ήταν ευμενής.

Υπήρξαν, ασφαλώς, και κάποιες εκδηλώσεις που δεν διακρίθηκαν για την οργανωτική επιτυχία τους. Όλες μαζί, όμως, δεν συγκρίνονται, σίγουρα, με την παταγώδη αποτυχία της Πολιτιστικής.

Αυτός ήταν και ο λόγος, άλλωστε, που δεν δείλιασα να καυτηριάσω δριμύτατα τις πρωτοβουλίες και αποφάσεις της Κυβέρνησης του παντοτινού φίλου μου Κώστα Καραμανλή.

Γνωρίζεις την προσωπική εκτίμηση που τρέφω στο πρόσωπό σου, θα συμφωνείς, όμως, ότι υπερτερεί η υπηρέτηση του γενικότερου συμφέροντος, γεγονός που σημαίνει ότι οφείλεις να λάβεις τις ενδεδειγμένες αποφάσεις, προκειμένου να διοργανωθούν με επιτυχία οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες.

Σου υπενθυμίζω ότι δείγμα του έμπρακτου ενδιαφέροντος μου και της βούλησής μου να στεφθούν υπό επιτυχίας οι Αγώνες, είναι η κατάθεση, εκ μέρους μου, τις υπ’ αριθμ. 613/24-10-2017 ερώτησης προς το υμέτερο Υπουργείο, την οποία σου επισυνάπτω.

Αναγνωρίζοντας την ανιδιοτέλεια των προθέσεών σου, θέλω να ελπίζω ότι θα ζυγίσεις σωστά τα δεδομένα της διοργάνωσης και θα λάβεις τις δέουσες αποφάσεις, που δεν θα παραστεί ανάγκη να τύχουν επίκρισης και δυσμενούς κριτικής.

Πάντα στη διάθεσή σου.

Με εκτίμηση

Νίκος Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος

Ανεξάρτητος βουλευτής»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις