Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο πιο ήσυχος και ο πιο φιλικός δρόμος της Πάτρας είναι η Θεμιστοκλέους

Ο πιο ήσυχος και ο πιο φιλικός δρόμος τη...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Υπάρχουν λόγοι γι' αυτό

Είναι ίσως ο πιο φιλικός προς τον πολίτη δρόμος της Πάτρας, ο λόγος για την οδό Θεμιστοκλέους.

Αν και δεν απέφυγε, όπως όλο το αστικό οικοδόμημα της πόλης, τις πολυκατοικίες από το 70 και μετά, εντούτοις η οδός Θεμιστοκλέους έχει διατηρήσει δεκάδες μονοκατοικίες, ενός ή δύο ορόφων, που φτιάχτηκαν κύρια τα τελευταία προπολεμικά χρόνια και τις δεκαετίες του ’50 και του ΄60.

Είναι μια ευθεία, χωρίς σστροφές και ζικ ζακ, οδός, που ξεκινά από την Παπαφλέσσα και σταματά λίγο πριν την Ελευθερίου Βενιζέλου, παράλληλη δε της Κορίνθου και της Ναυαρίνου / Κανακάρη.

Εχει μεγάλα πεζοδρόμια, πολύ λίγα μαγαζιά, ως εκ τούτου και μηδενικό διπλοπαρκάρισμα, πάνω από όλα όμως έχει περιποιημένη δενδροστοιχία και στα δύο πεζοδρόμια.

Το γεγονός πως είναι κατά κάποιον τρόπο «τυφλή» (σταματά στην Παπαφλέσσα) έχει ως αποτέλεσμα να έχει ελάχιστο κυκλοφοριακό φόρτο, σε αντίθεση με τις παράλληλές της, Κορίνθου και Μαιζώνος (δυτικά) και Ναυρίνου, Σολωμού (ανατολικά).

Συν τοις άλλοις σε κάθε διασταύρωσή της με τις κάθετους οδούς, παραχωρεί (ευγενέστατη γαρ) προτεραιότητα, έχει «stop», άρα τα κινούμενα οχήματα εκ των προτέρων δεν μπορούν να αναπτύξουν υπερβολική ταχύτητα.

Τέλος είναι αφιερωμένη σε έναν σπουδαίο αρχαίο Ελληνα και όχι σε κάποιον με αμφίβολη προσφορά πολιτικό της σύγχρονης ιστορίας μας.

Στην καρδιά του πιο πυκνοκατοικημένου σημείου της Πάτρας, δίπλα στο κέντρο της και στη θάλασσα υπάρχει ο πιο ήσυχος, φαρδύς, «πράσινος» δρόμος της πόλης!

Η αρχή και το τέλος της οδού Θεμιστοκλέους

Η αρχή και το τέλος της οδού Θεμιστοκλέους

Η αρχή και το τέλος της οδού Θεμιστοκλέους

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight