Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μπήκαμε στον εξομοιωτή πυρκαγιών "fire dragon" στην Πάτρα - ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Μπήκαμε στον εξομοιωτή πυρκαγιών "f...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Ένα νέο εργαλείο για την εκπαίδευση των πυροσβεστών

Ένα νέο "όπλο" στον "πόλεμο" κατά των πυρκαγιών κλειστού τύπου, σε διαμερίσματα, επιχειρήσεις και άλλους χώρους, βρίσκεται στη διάθεση του πυροσβεστικού σώματος. Το fire dragon είναι ένα κοντέινερ μήκους περίπου 12 μέτρων, μέσα στο οποίο προσομοιώνονται σενάρια πυρκαγιών, σε ακραίες συνθήκες θερμοκρασιών και ορατότητας.

Εώς και σήμερα Παρασκευή 19 Ιανουαρίου θα βρίσκεται στην έδρα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας,στην Πάτρα, ο αυτοκινούμενος εξομοιωτής συνθηκών πυρκαγιάς (Fire dragon) για την εκπαίδευση των Πυροσβεστικών Υπαλλήλων  της Αχαΐας.

Οι πυροσβέστες καλούνται να ανταπεξέλθουν σε τεχνικές αντιμετώπισης πυρκαγιών κλειστών χώρων, όπως είναι οι αστικές πυρκαγιές.

Ο διοικητής των Π.Υ. Αχαΐας Νίκος Ρουμελιώτης και ο εκπαιδευτής του Fire Dragon, επιπυραγός Ιωάννης Κολόμβος μιλούν για το νέο εργαλείο, που έχουν πλέον στη διάθεσή τους.

Το fire dragon είναι ένα σύγχρονο και πρωτοποριακό εκπαιδευτικό μέσο που πρόσφατα προμηθεύτηκε το Πυροσβεστικό Σώμα για την εκπαίδευση των πυροσβεστών.

Tο Πυροσβεστικό Σώμα με την προμήθεια του νέου συστήματος εκπαίδευσης περνά σε μια νέα εποχή, καθώς όλοι οι πυροσβέστες θα έχουν την δυνατότητα να εκπαιδεύονται σε ένα σύγχρονο εξομοιωτή πυρκαγιάς αναπαριστώντας δύσκολα σενάρια σε πολύ κλειστό χώρο με εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες και καπνό.

Το Fire Dragon είναι ένα container μήκους περίπου 12 μέτρων μέσα στο οποίο υπάρχουν διαμορφωμένα σενάρια σε διαμερίσματα όπου ο εκπαιδευτής επιλέγει κάθε φορά να ενεργοποιήσει πυρκαγιά σε κάθε ένα από αυτά σύμφωνα με το σεναριο που έχει στο μυαλό του ή σύμφωνα με την άσκηση που έχει αποφασιστεί. Όλα τα πιθανά σενάρια έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να υπάρχει πάντα η μέγιστη ασφάλεια για τους εκπαιδευόμενους αλλά και τον εκπαιδευτή χωρίς αυτό να μειώνει τον ρεαλισμό του όλου εγχειρήματος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις