Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Την 1η Φεβρουαρίου στις Ελληνικές αίθουσες το «Film Stars Don't Die in Liverpool»

Την 1η Φεβρουαρίου στις Ελληνικές αίθουσ...

Με την Ανέτ Μπένινγκ - Έλαβε 3 υποψηφιότητες στα φετινά BAFTA

Tην Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2018 θα βγει τελικά στις Ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία «Film Stars Don't Die in Liverpool», ένα βιογραφικό, ρομαντικό δράμα σε σκηνοθεσία του 54χρονου Σκωτσέζου δημιουργού Paul McGuigan με την 59χρονη ηθοποιό Annette Bening στον κεντρικό ρόλο μίας μεγαλωμένης Καλιφορνέζας ηθοποιού του Χόλυγουντ, της Gloria Grahame στο Λίβερπουλ της δεκαετίας του ’70.

Συμπρωταγωνιστεί ο 32χρονος Jamie Bell που ως παιδί είχε παίξει και ξεχωρίσει στην συγκινητική ταινία «Μπίλι Έλιοτ» του Στίβεν Ντάλτρι. Επίσης στο «Film Stars Don't Die in Liverpool», που έχει λάβει ένθερμες κριτικές, παίζουν και οι Vanessa Redgrave, Julie Walters, Kenneth Cranham, Stephen Graham, Frances Barber και Leanne Best. Το στόρι του όπως προείπαμε, βασίζεται στα απομνημονεύματα του Peter Turner, τον οποίο ερμηνεύει ο Jamie Bell.

Ο Peter Turner είχε ερωτευτεί και σταθεί στο πλευρό της Gloria Grahame ενώ αυτή είχε πλέον περάσει τα 50 της χρόνια και ζούσε στο Liverpool της Αγγλίας, και αντιμετώπιζε την σκληρή πραγματικότητα του καρκίνου στο στήθος. Η Grahame έφυγε από τη ζωή το 1981 στα 57 της χρόνια. Το ενδιαφέρον φιλμ είχε κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του, στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Telluride στις ΗΠΑ και βγήκε στις Αγγλικές αίθουσες στις 16 Νοεμβρίου 2017 και στις ΗΠΑ στα τέλη του Δεκεμβρίου.

Στα 71α βραβεία της Βρετανικής Κινηματογραφικής Ακαδημίας, British Academy Film Awards, το φιλμ έλαβε 3 υποψηφιότητες, καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για την εκπληκτική, όπως λέγεται, Bening, καλύτερης ανδρικής ερμηνείας για τον Jamie Bell & καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου. Το φιλμ αναμένεται να έρθει και στην Πάτρα στα Odeon Entertainment στη Βέσο Μάρε.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture