Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καταγγελίες και... παρεμβάσεις στην Πάτρα με ένα κλικ από το κινητό- Με την εφαρμογή sense.city...

Καταγγελίες και... παρεμβάσεις στην Πάτρ...
Παπαδάκου Γωγώ
[email protected]

Κερδίζει διαρκώς έδαφος η εφαρμογή

Λακκούβες στους δρόμους, σπασμένα πεζοδρόμια,  σκουπίδια και φθαρμένοι κάδη, καμένες λάμπες ηλεκτροφωτισμού, κατεστραμμένα παγκάκια σε πλατείες σαν χαλούν την καθημερινότητα; Θέλετε να ενημερώσετε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου γα να τα φτιάξουν αλλά βαριέστε να μπείτε στη διαδικασία να ψάχνεται το αρμόδιο γραφείο;

Τώρα πλέον η αναφορά προβλημάτων της καθημερινότητας στα διοικητικά όρια του Δήμου Πατρέων γίνεται πλέον πολύ πιο εύκολη μέσω του κινητού σας.

Το sense.city, βρίσκεται στον… διαδικτυακό αέρα εδώ και λίγους μήνες σε Πάτρα, Πύργο και Ζάκυνθο κι επιτρέπει σε όσους το κατεβάσουν από την έξυπνη συσκευή τηλεφώνου τους ν’ επισημαίνουν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη γειτονιά τους ή οπουδήποτε στην πόλη.

Οι αρμόδιοι παραλαμβάνουν από την ειδική πλατφόρμα όλα τα παράπονα των πολιτών και στην συνέχεια  τα διανέμουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να δρομολογηθεί η αντιμετώπισή τους.

Δείτε για παράδειγμα την αυξημένη δραστηριότητα (καταγγελίες) των χρηστών της εφαρμογής τον Δεκέμβριο του 2017.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από τα μέλη της ομάδας Αρχιτεκτονικής και Διαχείρισης Δικτύων του Εργαστηρίου Ενσύρματης Επικοινωνίας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων του Πανεπιστημίου Πατρών (Χρ. Τρανώρης, Κ. Μπακούλιας, Κ Τράντζας, Σπ. Δενάζης, Οδ. Κουφοπαύλου).

Πρόσφατα έλαβαν το 3ο Βραβείο στο διαγωνισμό IT4GV που διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών.

 

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του με αυτή την εφαρμογή. «Οι πολίτες είστε οι αισθητήρες της πόλης! Χρησιμοποιώντας τις δικές σας συσκευές επικοινωνίας, είτε μέσω της εφαρμογής sense.city είτε με άλλες συσκευές που αναφέρουν στο sense.city δεδομένα της πόλης, ενημερώνετε τους συμπολίτες και το δήμο για προβλήματα και συμβάντα που συμβαίνουν κάθε στιγμή.

Συμμετέχετε ενεργά στις διαδικασίες και στην επίλυση προβλημάτων που αφορούν τη ζωή σας στη πόλη».

Η πλατφόρμα sense.city προσπαθεί να βάλει τα εργαλεία για την ενεργοποίηση των πολιτών, τη δημιουργικότητα, το σχεδιασμό και την επικοινωνία στα χέρια του καθενός και καλεί για συλλογική σκέψη και δράσεις τόσο τους πολίτες όσο και τους φορείς της πόλης.

Απλά χρησιμοποιώντας την εφαρμογή sense.city στο κινητό σας, γίνεστε αισθητήρας της πόλης με ένα κλικ!

 

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει κάποια χρέωση για την υπηρεσία (Προσοχή μόνο στην ογκοχρέωση των δεδομένων κινητής τηλεφωνίας).

*Όπως ενημερώνουν οι διαχειριστές της σελίδας για λόγους αναβάθμισης των υποδομών και της πλατφόρμας SenseCity η υπηρεσία δεν θα είναι διαθέσιμη σήμερα Δευτέρα 22/01/2018 από τις 09:00 π.μ. έως 12:30 μμ.

Διευκρινίζεται ότι η εφαρμογή δεν δέχεται ανώνυμες καταχωρήσεις, για τον λόγο αυτό υπάρχει προϋπόθεση πιστοποίησης κινητού.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις