Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πλήθος κόσμου στην κηδεία του εκδότη της "Γνώμης" Χρήστου Χριστόπουλου - ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ

Πλήθος κόσμου στην κηδεία του εκδότη της...

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα τελέστηκε η κηδεία του εκδότη της εφημερίδας "Γνώμη"

Στο νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα τελέστηκε στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης η κηδεία του ιδρυτή και εκδότη της εφημερίδας "Η Γνώμη", Χρήστου Χριστόπουλου, ο οποίος εξέπνευσε προχθές στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" της Πάτρας. Ο εκλιπών ήταν 76 ετών.

Με τη σύζυγό του Λιάνα Σκιαδαρέση απέκτησαν τρία παιδιά. Τον Γιάννη που συνεχίζει επάξια στις επάλξεις της εφημερίδας "Η Γνώμη", τη Γεωργία και την Εύη, ενώ ευτύχησε να γνωρίσει και τέσσερα εγγόνια.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα "Η Γνώμη" δημιουργήθηκε στις 14 Αυγούστου 1972. Στις 8 Ιανουαρίου 2002, ο Χρήστος Χριστόπουλος εξέδωσε την Πρωινή Γνώμη, την καθημερινή έκδοση της εφημερίδας.

Στην τελετή παρέστησαν εκτός από την οικογένεια και τους συνεργάτες, πολιτικοί, εκπρόσωποι αρχών και φορέων ανάμεσα στους οποίους  o Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, ο Αχαιός Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, ο Αχαιός πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, οι βουλευτές της Ν.Δ. Ανδρέας Κατσανιώτης, Ιάσονας Φωτήλας και Κώστας Τζαβάρας, ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, οι Αντιπεριφερειάρχες Γρηγόρης Αλεξόπουλος και Κώστας Καρπέτας, οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Πατρέων Κώστας Χριστόπουλος, Βίβιαν Σαμούρη, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος και Νίκος Οικονομόπουλος, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, ο Μανώλης Αγγελάκας, ο Γιώργος Διδασκάλου, ο πρώην Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Καράβολας και η γνωστή δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη, η οποία είχε εργαστεί στο ξεκίνημα της στην εφημερίδα "Η Γνώμη".

Επίσης παρέστησαν ο ιστορικός εκδότης της "Πελοποννήσου" Σπύρος Δούκας, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαΐας της ΝΔ, Ανδρέας Μαζαράκης,  ο πρώην βουλευτής Θανάσης Νταβλούρος, οι πολιτευτές της ΝΔ Δημήτρης Αντωνακόπουλος, Έλενα Κονιδάρη και Ευσταθία Γιαννιά, ο τέως Περιφερειάρχης Σπύρος Σπυρίδων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας, ο Νίκος Δούρος, ο Νίκος Καρακίτσος, η Θεώνη Σταθοπούλου, ο πρώην Δήμαρχος Πατρέων Ευάγγελος Φλωράτος, ο πρώην βουλευτής Αχαΐας Νίκος Παπαδημάτος, ο πρώην Νομάρχης Αχαΐας Στάθης Αθανασόπουλος Σερέτης, ο πρώην Υπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, ο Νίκος Ρουμελιώτης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πρώην βουλευτής Νατάσα Ράγιου, πολλοί δημοσιογράφοι, κ.α.

Ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας σε δημοσιογράφους ανέφερε ότι είχε την τύχη να γνωρίσει τον Χρήστο Χριστόπουλο από τότε που ήταν μπασκετμπολίστας του Απόλλωνα. "Ήταν ένας γλυκός άνθρωπος, με αγάπη για την πόλη του και την εφημερίδα του".

Επικήδειους εκφώνησαν ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Μαρίνος Γράψας, ο Β. Κικίλιας, ο πρώην Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Σπύρος Σπυρίδων ο Διονύσης Καραχάλιος, ο Ξενοφών Βεργίνης, ο Δημήτρης Αυγέρος και ο γιατρός Κωνσταντίνος Γαλαριώτης.

Στεφάνια μεταξύ άλλων έστειλαν οι πρώην Πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ.

 

 

 

 

Οι φωτ. είναι του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις