Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην Ισλανδία ούτε ένας δεν πιστεύει ότι ο Θεός έπλασε το σύμπαν...

Στην Ισλανδία ούτε ένας δεν πιστεύει ότι...

Η Ισλανδία τείνει να γίνει το πιο κοσμικό κράτος στον πλανήτη

Μετρημένοι στα δάκτυλα είναι πλέον οι νέοι Ισλανδοί που δέχονται την ιστορία της Βίβλου για τη δημιουργία του κόσμου από τον Θεό, καθώς η χώρα οδεύει ολοταχώς να γίνει το πιο κοσμικό κράτος στον πλανήτη, σύμφωνα νέα δημοσκόπηση.

Ενώ λιγότεροι από τους μισούς Ισλανδούς δηλώνουν πλέον ότι πιστεύουν σε οποιαδήποτε θρησκεία (46,4%) και 4 στους 10 νέους κάτω των 25 ετών είναι κατασταλαγμένοι άθεοι, οι ερευνητές δεν κατάφεραν να βρουν ούτε έναν -κυριολεκτικά - νέο που να πιστεύει ότι ο Θεός έπλασε το Σύμπαν.

Ναι, σε αυτή την δημοσκόπηση, το ποσοστό των νέων Ισλανδών που απάντησαν ότι ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο ήταν ακριβώς 0,0%, που σημαίνει ότι ακόμα και όσοι δηλώνουν χριστιανοί, υιοθετούν πλέον την επιστημονική εξήγηση της δημιουργίας του Σύμπαντος.

Συγκεκριμένα το 93,9% των Ισλανδών κάτω των 25 ετών δέχεται την επιστημονική θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης και το υπόλοιπο 6,1%, είτε δεν έχει άποψη, είτε πιστεύει ότι ο Κόσμος δημιουργήθηκε κάπως αλλιώς, με κάποιον τρόπο που παραμένει άγνωστος στο ανθρώπινο είδος.

Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από τον Ανθρωπιστικό Όμιλο Ηθικής της Ισλανδίας, δείχνει ότι οι περισσότεροι άθεοι της χώρας μένουν στο Ρέκιαβικ, αφού το 31,4% των κατοίκων της πρωτεύουσας δεν πιστεύει σε κανέναν Θεό ενώ, στον αντίποδα, το 56,2% δηλώνουν Χριστιανοί.

Στην επαρχία τα ποσοστά των πιστών σαφώς υψηλότερα και κυμαίνονται από 77%-90%.

Οι νέοι κάτω των 25 ετών όμως είναι πλέον στα ίσα μοιρασμένοι με το 40,5% να δηλώνουν άθεοι και το 42% Χριστιανοί. Διαφορετική είναι η εικόνα στους Ισλανδούς άνω των 55 ετών αφού το 80,6% είναι χριστιανοί και μόλις 11,8% άθεοι.

Ακόμα και στις ηλικίες 25-44 πάντως, μόλις ένα 10,1% πιστεύει πως ο Θεός είναι ο Δημιουργός του Κόσμου και μόνο στην κατηγορία άνω των 55 ετών καταγράφεται ένα 24,5% που υιοθετεί ακόμα την ιστορία της Γένεσης.

Εκτός από το κοσμογονικό αυτό θέμα πάντως, η δημοσκόπηση καταγράφει και μία σημαντική αύξηση των Ισλανδών που τάσσονται υπέρ του διαχωρισμού εκκλησίας-κράτους, ακόμα και στις τάξεις των Χριστιανών, αφού το 72% βλέπει θετικά τον διαχωρισμό και μόλις το 28% αντιτίθενται σε αυτή την προοπτική.

lifo

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις