Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

O ΠΑΤΡΙΝΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΛΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΡΟΒΕΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΔΡΑΚΟΥΛΑ" ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

O ΠΑΤΡΙΝΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΛΑΣ Ξ...

Η παράσταση θ' ανέβει σε σκηνοθεσία της Φρόσως Λύτρα

Είχε πρωτογραφτεί από τα μέσα του περασμένου Αυγούστου και σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ήδη ξεκίνησαν οι πρόβες για ανέβει την άνοιξη η παράσταση. Ο λόγος για το νέο εγχείρημα της πάντα ανήσυχης καλλιτεχνικά σκηνοθέτιδας Φρόσως Λύτρα, η οποία ετοιμάζει με την ομάδα naan, ένα ολοκαίνουργιο και πολλά υποσχόμενο θεατρικό project, τον «Δράκουλα», από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Ιρλανδού συγγραφέα Μπραμ Στόκερ που βασίζεται στον περίφημο θρύλο του Κόμη Δράκουλα.

Το βιβλίο όπως όλοι θυμόμαστε, είχε διασκευαστεί και μεταφερθεί στον κινηματογράφο πριν περίπου 25 χρόνια από τον Φράνσις Φορντ Κόπολα με τον σπουδαίο Γκάρι Όλντμαν στον ομώνυμο ρόλο.

Στο φιλόδοξο αυτό θεατρικό ανέβασμα στην Αθήνα από την Φρόσω Λύτρα θα παίζει η γνωστή ηθοποιός Λίνα Σακκά, ο Πατρινός ηθοποιός Δημήτρης Γεωργαλάς που είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου με μία σημαντική πορεία στο θέατρο και το σινεμά εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια (σκηνοθέτησε τον φετινό χειμώνα και την παράσταση «Κάτοικος Πατρών» στο Λιθογραφείον με μεγάλη επιτυχία) και ο Στάθης Μαντζώρος, οι οποίοι όπως διαβάσαμε στο enikos.gr, είχαν συνεργαστεί έξοχα με την Φρόσω Λύτρα και στην «Κυρία της νύχτας» του Γιάννη Μαρή.

Ο Δημήτρης Γεωργαλάς που την εβδομάδα της Πρωτοχρονιάς ήταν στη γενέτειρα του, την Πάτρα, είχε λάβει μέρος και στην ιδιαίτερη παράσταση «Νεράιδα» της ομάδας naan, που βασιζόταν στο έργο του Ζαν Ζιροντού «Οντίν-Νεράιδα» και είχε παρουσιαστεί στον υποβλητικό χώρο της λίμνης της Βουλιαγμένης.

Όσο για τον “Δράκουλα” του Μπραμ Στόκερ εκδόθηκε για 1η φορά το 1897 και ανήκει στην παράδοση της γοτθικής λογοτεχνίας. Ο Στόκερ, για να γράψει τον «Δράκουλα», μελέτησε κι εμπνεύστηκε από άλλα αντίστοιχα στόρι με βρικόλακες.

Οι πρόβες για την παράσταση έχουν ξεκινήσει και σίγουρα το όλο εγχείρημα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από τους θεατρόφιλους. Η Φρόσω Λύτρα είναι και σύζυγος του γνωστού και καλού σκηνοθέτη Γιάννη Κακλέα.

*Ο Δημήτρης Γεωργαλάς είχε πρωταγωνιστήσει και με τον αξέχαστο Γιάννη Βόγλη και την Όλγα Πολίτου στην αξιόλογη θεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας «Ο Χορός του θανάτου» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων τον χειμώνα του 2011.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture