Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην Αμφιλοχία ο Ιερώνυμος - Θα ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης της πόλης

Στην Αμφιλοχία ο Ιερώνυμος - Θα ανακηρυχ...

Σε επίσημη τελετή στις 18/1/2018 στις 12.30 το μεσημέρι

Μετά από την αποδοχή της επίσημης πρόσκλησης του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ.Κοσμά και του Δημάρχου Αμφιλοχίας Απόστολου Κοιμήση, ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε την πόλη της Αμφιλοχίας με την ευκαιρία της τέλεσης των πανηγυρικών εορτασμών για τα 150 χρόνια από την ανέγερση του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου, Πολιούχου της περιοχής.

Ο εορτασμός της συγκεκριμένης επετείου που τονίζει την ιστορικότητα της Αμφιλοχίας, αποτελεί ξεχωριστό γεγονός και θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια του 2018. Ο κ.κ. Ιερώνυμος αναγνωρίζοντας την σημασία της επετείου, θα κηρύξει την έναρξη των εκδηλώσεων που θα ολοκληρωθούν τον Ιανουάριο του 2019.

Όπως αναφέρει το agriniosite.gr, το Δημοτικό Συμβούλιο Αμφιλοχίας με απόφαση του, θα ανακηρύξει Επίτιμο Δημότη Αμφιλοχίας τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο σε ειδική τελετή που θα λάβει χώρα την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018 στις 12.30 το μεσημέρι στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου

Η ανακήρυξή του σε επίτιμο Δημότη της Αμφιλοχίας είναι μια απόφαση απόδοσης τιμής για την ανταπόκριση του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, παρά το βεβαρημένο πρόγραμμά του. Ευρύτερα δε εκφράζει τον ελάχιστο δημόσιο έπαινο και την ηθική αναγνώριση προς την κεφαλή της Ελλαδικής Εκκλησίας για την στάση που τηρεί σε δύσκολες στιγμές για τη χώρα και την κοινωνία από την ημέρα της εκλογής του στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο την 7η Φεβρουαρίου 2008, ακριβώς πριν από δέκα χρόνια.

Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος είναι μια πνευματική προσωπικότητα που με το δημόσιο λόγο και την στάση του λειτουργεί ενωτικά για τον λαό και την κοινωνία παρακάμπτοντας ακραίες αντιλήψεις, στάσεις και συμπεριφορές, όπως αναφέρει το agriniosite.gr. Στα χρόνια της κρίσης διεύρυνε το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος το οποίο δεν διέκρινε θρήσκευμα, χρώμα, εθνικότητα και φύλο έχοντας ως μοναδικό σκοπό την στήριξη των αδύνατων και ανήμπορων συνανθρώπων μας. Η συμβολή του στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής είναι καταλυτική και τυγχάνει γενικής και ουσιαστικής αναγνώρισης, ενώ το παράδειγμά του λειτούργησε πολλαπλασιαστικά, προκαλώντας ευρύτερες κοινωνικές συμμαχίες και συνεργασίες με στόχο την κοινωνική αλληλοβοήθεια και αλληλεγγύη.

Γεννημένος το 1938 από αγροτική οικογένεια στα Οινόφυτα Βοιωτίας ο κατά κόσμον Ιωάννης Λιάπης είναι ο 20ος προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος διαθέτει επιπλέον μια πλούσια και λαμπρή σταδιοδρομία. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών έχοντας υπάρξει ο πρώτος σε πανελλήνια κλίμακα υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών στις βυζαντινές σπουδές.

Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Gratz της Αυστρίας, στο Μόναχο και στο Regensburg της Γερμανίας. Στην Αθήνα, εργάσθηκε ως πανεπιστημιακός βοηθός του Αναστάσιου Ορλάνδου στην Αρχαιολογική Εταιρεία και αργότερα ως φιλόλογος στη Λεόντειο Σχολή, στο 9ο Νυκτερινό Γυμνάσιο Αθηνών και στο Γυμνάσιο Αυλώνας.

Μετά από αυτή την πορεία εντάχθηκε στον Ορθόδοξο κλήρο και ανέπτυξε πλούσια θρησκευτική και κοινωνική δράση συστήνοντας μεταξύ άλλων οικοτροφεία και ορφανοτροφεία με τη μορφή της ανάδοχης οικογένειας (Θήβα), Στέγες Ηλικιωμένων (Θήβα και Λιβαδειά), Κέντρο Επανένταξης Ψυχικώς Πασχόντων (Λιβαδειά) κ.α., στην γενέτειρά του, ως Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας, θέση στην οποία εξελέγη παμψηφεί το 1981.

Έχει αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτωρ των Τμημάτων Θεολογίας και Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η κοινή του επίσκεψη στις 16 Απριλίου 2016 με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Πάπα Φραγκίσκο στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόρια στη Λέσβο υπήρξε μια κίνηση ύψιστου συμβολισμού για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης καθώς εκεί οι τρεις θρησκευτικοί ηγέτες υπέγραψαν κοινή διακήρυξη για το προσφυγικό ζήτημα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις