Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο παλιό εργοστάσιο του Λαδόπουλου η Κοινωνική Κουζίνα "Άλλος Άνθρωπος"

Στο παλιό εργοστάσιο του Λαδόπουλου η Κο...

Στις 20 Ιανουαρίου

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, στις 12:00, η Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» Πάτρας, για ακόμα μια φορά θα βρίσκεται στο παλιό εργοστάσιο του Λαδόπουλου για να μαγειρέψει με τους ανθρώπους που ζουν εκεί. Παράλληλα γίνεται μια προσπάθεια να συγκεντρωθεί γάλα εβαπορέ και ζάχαρη που χρειάζονται για τις καθημερινές τους ανάγκες.

 

ΣΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ

"Κάποια πράγματα, όταν τα βλέπουμε και τα ακούμε συχνά, όταν τα συνηθίζουμε, χάνουν το νόημα και την αξία τους. Προσπερνάμε τις λέξεις, χωρίς καν να τις ακούμε, χωρίς να τις σκεφτούμε, χωρίς να αντιληφθούμε καν την ουσία τους.

Στα παλιά εγκαταλελειμμένα εργοστάσια της Πάτρας ζουν άνθρωποι. Άνθρωποι που λίγα χρόνια πριν, ζούσαν σε σπίτια. Άνθρωποι που δεν ήταν επιλογή τους να τα εγκαταλείψουν, ούτε αυτά, ούτε τις οικογένειες τους. Που δεν ήταν επιλογή τους να φύγουν μακρυά από τους τόπους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Άνθρωποι εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε πολέμους, φτώχεια, σύνορα, συμφέροντα, πολιτικά παιχνίδια.

Στα παλιά εγκαταλελειμμένα εργοστάσια της Πάτρας ζουν άνθρωποι. Δεν είναι μια απλή πρόταση. Είναι μια κραυγή που τονίζεται στη λέξη «άνθρωποι», και δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να τη συνηθίσουμε και να την προσπερνάμε αβίαστα.

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, στις 12:00, η Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» Πάτρας, για ακόμα μια φορά θα βρίσκεται στο παλιό εργοστάσιο του Λαδόπουλου για να μαγειρέψει με τους ανθρώπους που ζουν εκεί. Παράλληλα γίνεται μια προσπάθεια να συγκεντρωθεί γάλα εβαπορέ και ζάχαρη που χρειάζονται για τις καθημερινές τους ανάγκες.

Είναι όλοι καλεσμένοι! Και αν κάποιος δεν έχει τη δυνατότητα να φέρει κάτι, η παρουσία του και μόνο είναι αρκετή.

* Νωρίτερα, την ίδια μέρα στις 11:00 η κοινωνική κουζίνα θα βρίσκεται στην πλατεία Αγίας Σοφίας, για όποιον θέλει να δώσει πράγματα και δεν έχει τη δυνατότητα να έρθει στο εργοστάσιο του Λαδόπουλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις