Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Αγγελική Μακρή - Νίκη Ανδρεοπούλου, οι μητέρες που έγιναν πρωταθλήτριες Ελλάδας στον στίβο

Αγγελική Μακρή - Νίκη Ανδρεοπούλου, οι μ...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Αθλήτριες της Ολυμπιάδας

Αν αξίζει να σταθεί κάποιος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου (50.000μ. βάδην) είναι στο μήνυμα που έδωσαν με την παρουσία τους και την επιτυχία τους δύο μεγάλες αθλήτριες, δύο μεγάλες μάνες. Ο λόγος για την Αγγελική Μακρή και την Νίκη Ανδρεοπούλου που κατέκτησαν, η μεν πρώτη το χρυσό μετάλλιο, η δε δεύτερη το ασημένιο!

Δύο παιδιά δίδυμα κιόλας, έχει η πρώτη, τρία η δεύτερη καμαρώνει ο κόσμος με αυτό που πρεσβεύουν και οι δύο!

Η Αγγελική Μακρή ήταν πρωταθλήτρια Ελλάδας για πολλά χρόνια, έχοντας κάνει σεφτέ στα μετάλλια το 1992 ως παγκορασίδα. Το 2004 έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά δεν αγωνίστηκε ποτέ στην Αθήνα, επιλέχθηκαν τρεις άλλες.

Τα παράτησε σφόδρα ενοχλημένη και επανήλθε μετά από χρόνια στη δράση, διεκδίκησε εκ νέου ολυμπιακή συμμετοχή (2016), διέκοψε για να παντρευτεί και να γεννήσει τα δίδυμα αγόρια της κι εδώ και μερικούς μήνες επανήλθε στη δράση και κατάφερε, στον πρώτο αγώνα (για γυναίκες) 50.000μ. βάδην να στεφθεί πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Παράδειγμα προς μίμηση Νο 2! Ο λόγος για μια λάτρη του αθλητισμού, ερασιτέχνη αθλητή, αλλά και μάνα, την Νίκη Ανδρεοπούλου, που σε πραγματικά δύσκολους καιρούς απέδειξε με τη στάση ζωής της πως ο αθλητισμός είναι ιδέα, είναι κίνητρο ζωής.

Παλαιότερα έτρεχε σε λαϊκούς αγώνες, κυρίως σε μαραθωνίους, υπηρετώντας έτσι την αγάπη της, τον λαϊκό μαζικό αθλητισμό.

Στην πορεία προέκυψε η …οικογένεια, παντρεύτηκε έκανε τρία παιδιά και φυσικά …αραίωσε από τους αγώνες. Ομως καθώς τα παιδιά μεγάλωσαν (ο πρώτος είναι πια 13 ετών) βρήκε τον ελεύθερο χρόνο και μαζί και το κίνητρο!

Αποφάσισε να πάει στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, όχι για να κάνει στίβο, αλλά για να μυήσει τα παιδιά της στον αθλητισμό. Πήγε με σκοπό να τα εγγράψει στις ακαδημίες στίβου της Ολυμπιάδας, όπερ κι εγένετο.

Πηγαίνοντας στο Στάδιο «έπεσε» πάνω στην Ντίνα Μπορνιβέλη, προπονήτρια της Ολυμπιάδας που της πρότεινε να ξεκινήσει την άσκηση - άθληση, κάνοντας βάδην.

Η Νίκη Ανδρεοπούλου, 34 ετών πλέον, δέχθηκε, ήταν αρχές Μαρτίου, συγκεκριμένα 1η Μαρτίου του 2015 που ξεκίνησε κάνοντας την πρώτη της προπόνηση. Μάλιστα δεν σταμάτησε εκεί, στην πορεία έβγαλε δελτίο αθλητή στην Ολυμπιάδα και στις 28 Μαρτίου πήρε μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα 20.000μ. βάδην γυναικών. Την περασμένη Κυριακή κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο σε πανελλήνιο πρωτάθλημα!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports