Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τους "πάγωσε" ο γιατρός...Τι λένε στο thebest.gr, φίλοι, συνεργάτες και συναθλητές του Δημήτρη Κωνσταντίνου - BINTEO

Τους "πάγωσε" ο γιατρός...Τι λ...

Ακούστε τις δηλώσεις

Αδυνατούν να πιστέψουν τον τραγικό θάνατο του νευροχειρουργού Δημήτρη Κωνσταντίνου οι φίλοι του στην Πάτρα και οι περισσότεροι τον αποχαιρετούν με λόγια καρδιάς. Μιλούν για έναν κορυφαίο επιστήμονα μα πάνω από όλα για έναν άνθρωπο με σημαντική προσωπική διαδρομή, με διάθεση προσφοράς και χαρακτηριστική ανιδιοτέλεια.

ΣΟΚ από τον θάνατο του νευροχειρούργου του ΠΓΝ Πατρών, Δημήτρη Κωνσταντίνου στην Αργεντινή


Ο συναθλητής του στην ποδηλασία Θάνος Τσέρης μιλά και τα μάτια του είναι βουρκωμένα. Είναι ένας άνθρωπος με αστείρευτο και καυστικό χιούμορ, η είδηση του θανάτου του φίλου του όμως χθες το βράδυ, τον "πάγωσε".

Ο Θάνος Τσέρης με τον Δημήτρη Κωνσταντίνου - ΦΩΤΟ ΑΠΟ FB

Ο Θάνος Τσέρης με τον Δημήτρη Κωνσταντίν...

Ο Θάνος Τσέρης με τον Δημήτρη Κωνσταντίνου - ΦΩΤΟ ΑΠΟ FB

Ο καρδιολόγος αντιπρόεδρος του ΠΕΔΥ στον Αγ. Αλέξιο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, μιλά για τον φίλο του και συνάδελφο Δημήτρη Κωνσταντίνου. Με δυσκολία βρίσκει τις λέξεις. Η ειδικότητά του ως γιατρού, τον κάνει να απορεί για τον Δημήτρη που έχαιρε άκρας υγείας. Η φυσική του κατάσταση λόγω εμπλοκής του σε διάφορα αθλητικά δρώμενα τον έκανε ικανό να ανταπεξέλθει σε δύσκολες καταστάσεις.

Τον ρωτήσαμε για τον συνδυασμό του βουνού με καρδιακά επεισόδια, το βαρομετρικό και την έλλειψη οξυγόνου.

Πώς ο επίσης ξαφνικός θάνατος του πατέρα του Δημήτρη Κωνσταντίνου, Θρασύβουλου το 1964, στιγμάτισε τη ζωή της Πάτρας για δύο δεκαετίες

Οι τελευταίες ώρες πριν το μοιραίο με τον τραγικό θάνατο του Δημήτρη Κωνσταντίνου στο Ακονκάγκουα- ΦΩΤΟ

Ο Χαράλαμπος Μπονάνος έχει διατελέσει διοικητής στο νοσοκομείο του Ρίου. Μαζί ανέπτυξαν και εξέλιξαν την νευροχειρουργική. Μιλά για έναν άνθρωπο που έβαζε στόχους, που συμβούλευε διαρκώς τους ανθρώπους γύρω του για να είναι ασφαλείς κι επίσης προσπαθούσε να βοηθήσει τους νέους επιστήμονες να εξελιχθούν και να προκόψουν στον τομέα της νευροχειρουργικής.

Χρήστος Πατούχας
Θλιβερό όσο και σοκαριστικό γεγονός, η είδηση του θανάτου του φίλου γιατρού καθηγητή Δημήτρη Κωνσταντίνου. Ο Δημήτρης, πρότυπο επιστήμονα και ανθρώπου, έταξε την ζωή του με την απόλυτη ανιδιοτέλεια στην υπηρεσία των ασθενών και των φοιτητών του, στην υπηρεσία της επιστημονικής έρευνας και της εφαρμογής της. Λάτρης των δύσκολων επιλογών στην προσωπική του ζωή, ακούραστος περιηγητής και ποδηλάτης των ορεινών διαδρομών, εξαίρετος συζητητής και ανήσυχος άνθρωπος, πολύ σοβαρός και έντιμος, αυστηρός με όλους μα κυρίως με τον εαυτό του.
Θυμάμαι την διασταύρωση μας πριν λίγους μήνες σε δρόμο της πόλης μας, αυτός με το ποδήλατο, εγώ με το μηχανάκι μου. Μου φώναξε από μακριά, Χρήστο με λυμένο το κράνος στο λαιμό, είναι σαν να μη το φοράς! Ναι, από τότε δεν το έχω αφήσει ποτέ λυτό.
Μεγάλη απώλεια για την κοινωνία της πόλης μας, για την επιστημονική και ιατρική κοινότητα, για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, μα πιο μεγάλη για την Ασπασία και τα παιδιά τους.
Είμαι βέβαιος ότι στην διαδρομή της εξαίρετης ζωής τους, θα βρουν την παρηγοριά και την διαρκή θύμηση. Καλό του ταξίδι.

Το thebest.gr επικοινώνησε με τον Διοικητή του ΠΓΝΠ, Θόδωρο Πισιμίση, ο οποίος δηλώνει ταραγμένος από την πληροφορία. «Έχουμε όλοι υποστεί ένα μεγάλο σοκ. Είναι κρίμα να χάνεται έτσι ξαφνικά, ένας νέος άνθρωπος κι ένας εξαίρετος επιστήμονας», σημειώνει ο κ. Πισιμίσης.

"εσένα σ΄αγαπάω ιδιαίτερα γιατί είσαι γιός Θρασύβουλου, του έλεγα κάθε τόσο και ο Δημήτρης Κωνσταντίνου χαμογελούσε πάντα με κείνο το τρυφερό, πλήρες και καλωσυνάτο χαμόγελό του..
...κι απόψε με καρφωμένο τον εγκέφαλο και την ψυχή μου πρέπει ρε Δημήτρη να βρω λέξεις να ντύσω όμορφα σαν την άξια ζωή σου, το αναπάντεχο και να βρω συντετριμμένος απάντηση σ΄αυτό το τεράστιο και απαίσιο ΓΙΑΤΙ που ανακατεύει το θρήνο με την οργή...
ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ....;;", έγραψε στο facebook ο Θρασύβουλος Μαυρομμάτης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις