Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Νίκος Νικολόπουλος για τον θάνατο του Χρήστου Χριστόπουλου

Ο Νίκος Νικολόπουλος για τον θάνατο του ...

«Έφυγε ένας από τους τελευταίους αυθεντικούς…»

Πληροφορούμενος τον θάνατο του εκδότη, Χρήστου Ι. Χριστόπουλου, ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, δήλωσε τα εξής: "Ο Χρήστος Χριστόπουλος ευτύχησε σε πολλά. Και τα οφείλει όλα στη διορατικότητα και την εργατικότητά του.

Τίποτα δεν του χαρίστηκε. Ακριβώς όπως συμβαίνει δηλαδή με όλους τους ανθρώπους που διακατέχονται από πνεύμα δημιουργικότητας και άσβεστη επιθυμία προόδου.

Η «Γνώμη» ήταν και παραμένει, μετά από την οικογένειά του, το τεράστιο επίτευγμά του.

Η αντιστασιακή του δράση στην περίοδο της επταετίας, η τόλμη να διατρανώνει τα δημοκρατικά του ιδεώδη και η σταθερή προσήλωσή του στον πλουραλισμό και στο δικαίωμα έκφρασης όλων των απόψεων, καθόρισαν το λαμπρό εκδοτικό μέλλον του.

Δεν έκρυψε ποτέ την φιλελεύθερη και κεντροδεξιά ιδεολογία του. Αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε ποτέ να φιλοξενήσει και να αναδείξει κάθε άποψη και πολύ περισσότερο, να αποκτήσει σταθερές φιλίες σε όλους τους πολιτικούς χώρους.

Μόνη του σταθερά, η Δημοκρατία και το συμφέρον της πατρίδας.

Λέγεται πως ο χρόνος αποτελεί πάντα τον καλύτερο κριτή των πράξεών μας και των αποτελεσμάτων τους. Εάν αυτό ισχύει, τότε ο Χρήστος Χριστόπουλος έφυγε από αυτή τη ζωή απολύτως δικαιωμένος. Και τόσο η οικογένεια, όσοι και οι συνεργάτες του μπορούν να είναι περήφανοι.

Η ΓΝΩΜΗ έχει καταξιωθεί προ πολλού ως μία ισχυρή και ελεύθερη φωνή ενημέρωσης, πάντα στο πλευρό των αγαθών και δίκαιων, των αδυνάμων και των ανίσχυρων.

Έχω να θυμάμαι πολλά από τον φίλο Χρήστο.

Μια μεγάλη πορεία πολλών ετών, στην οποία οι συμφωνίες ήσαν πολλές και οι διαφωνίες λιγότερες. Θα τον θυμάμαι πάντοτε με αγάπη και νοσταλγία.

Και θα μνημονεύω τις παρακαταθήκες του, για να ξαναβρεί ο έντυπος λόγος την γοητεία του, για να ξαναβρεί η πατρίδα μας την προκοπή και την αξία που άνθρωποι σαν τον Χρήστο της έδωσαν.

Στη Λιάνα, τον Γιάννη, την Γεωργία και την Εύη εύχομαι ολόψυχα συλλυπητήρια και να δεχθούν την εξ ύψους παρηγοριά για την απώλεια του λατρεμένου τους συζύγου και πατέρα.

Για όλα τα χρόνια που ζήσαμε με τον σεβαστό φίλο Χρήστο, αλλά και για αυτά που θα έρθουν μαζί με τις συλλυπητήριες ευχές, στον άξιο διάδοχο του Γιάννη εκφράζω και τις  πιο θερμές και ειλικρινείς ευχές μου, να στέκεται ο ίδιος και η ΓΝΩΜΗ πάντα τόσο ψηλά και ακόμα ψηλότερα από εκεί που την έφτασε ο ιδρυτής της ».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις