Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

"TA ΠΟΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟΚΟΛΑΡΟ" ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΑΡΑ ΣΕ "ΙΑΝΟ" ΚΑΙ ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ "ΑΝΘΕΙΑ"

"TA ΠΟΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟΚΟΛΑΡΟ" ...

Παρουσιάσεις 19 Ιανουαρίου και 27 Φεβρουαρίου 2018

Οι εκδόσεις Καστανιώτη και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν σε εκδήλωση που θα γίνει στις 27 Φεβρουαρίου 2018 στις 20:30 στο χώρο του Ιανού στην οδό Σταδίου 24 στην Αθήνα, το νέο βιβλίο του Πατρινού συγγραφέα Κώστα Λογαρά, «Τα πουλιά με το μαύρο κολάρο».

Στο μεταξύ την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018 στις 20.30 η Λέσχη Ανάγνωσης Πάτρας «Ανθεία» πραγματοποιεί εκδήλωση στο στέκι της, το Παναχαικόν στα Ψηλαλώνια, φιλοξενώντας τον Κώστα Λογαρά. Για τον συγγραφέα θα μιλήσουν από τη Λέσχη η Ανδρονίκη Χρυσάφη και η Βικτωρία Αγγελοπούλου κάνοντας μία αναδρομή από τα πρώτα του βιβλία (ξεκίνησε με ποίηση) έως τα διηγήματα του και φυσικά τα μυθιστορήματα του όπως το πιο πρόσφατο, με τίτλο «Τα πουλιά με το μαύρο κολάρο» που μάλιστα είναι εμπνευσμένο και από ένα αληθινό γεγονός που είχε συνταράξει την κοινωνία της Πάτρας στις αρχές του ’80, ένα έγκλημα πάθους.

Στην εκδήλωση θα γίνει και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Λέσχης Ανάγνωσης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο «Τα πουλιά με το μαύρο κολάρο»:

Ο Μαρίνος Τριάντης ζει μόνος στην Πάτρα, σ’ έναν απόμερο δρόμο του λιμανιού της – πέρασμα μεταναστών προς την κοντινή Ιταλία. Μοναδική του συντροφιά το σκυλί του, ο Ραμόν. Είναι Οκτώβρης του 2011 κι έχει μόλις αποφυλακιστεί, ύστερα από τριάντα χρόνια κάθειρξης για τη δολοφονία του δεκαεξάχρονου «φίλου» του. Με το στίγμα του ισοβίτη να τον ακολουθεί, σε μια πόλη ρημαγμένη από την κρίση και αλλαγμένη από το χρόνο, προσπαθεί να επιβιώσει ζώντας με τα ψίχουλα από την ήδη πενιχρή σύνταξη της γριάς μάνας του. Παλεύει να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή. Αλλά είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει να σταθεί όρθιος σε έναν τόπο που μοιάζει να καταρρέει.

Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα, το μυθιστόρημα παρακολουθεί τη δραματική ιστορία ενός ανθρώπου παράλληλα με την πτωτική πορεία μιας χώρας. Σε πρώτο πλάνο το άτομο ως όργανο του ανεξέλεγκτου κακού. Στο φόντο η αυθαιρεσία της εξουσίας, που συντελεί στη διάβρωση της κοινωνίας και στη διάχυση του κακού πάνω στο σώμα της.

Ο Κώστας Λογαράς έχει γεννηθεί στην Πάτρα το 1950 και σπούδασε ελληνική φιλολογία. Έχει γράψει ποίηση, πεζό, δοκίμιο, θέατρο. Το 1988 παρουσιάστηκε το λιμπρέτο του Σπίτια της μνήμης, σπίτια της σιωπής σε μουσική-σκηνοθεσία Θάνου Μικρούτσικου. Το θεατρικό του έργο Η τελευταία μάσκα – Fallimento ανέβηκε από τον Θόδωρο Τερζόπουλο και τη θεατρική ομάδα Άττις (2006). Το μυθιστόρημά του Ερημιά στο βλέμμα τους περιελήφθη στη βραχεία λίστα των Κρατικών Βραβείων (2009).

Έχει συνεργαστεί ως επιφυλλιδογράφος με τις εφημερίδες Τα Νέα και Το Βήμα, με το λογοτεχνικό περιοδικό Διαβάζω, με το ηλεκτρονικό λογοτεχνικό περιοδικό oanagnostis.gr, με το protagon.gr κ.ά.

Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων, ενώ έργα του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture