Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Πιο ακριβά παυσίπονα και άλλα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα – Η "παγίδα" της αναγραφόμενης τιμής

Πιο ακριβά  παυσίπονα και άλλα μη συνταγ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Η διευκρίνιση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας

Κύμα ανατιμήσεων έρχεται σε ευρείας κατανάλωσης και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. Παυσίπονα, σπρέι ρινικής αποσυμφόρησης, σιρόπια και πολλά άλλα θα φτάνουν πιο ακριβά στα χέρια των ασθενών, μετά την τιμολόγηση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, που παρέδωσε η κυβέρνηση στους βιομήχανους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας Ανδρέας Σοφιανόπουλος αποτελεί το αναβράζον Depon όπου από το 1,60, η λιανική τιμή του φτάνει στα 2,30, ενώ το imodium για τη διάρροια είχε λιανική τιμή 1,59 και τιμολογήθηκε χονδρική στα 1, 86 ευρώ, με αποτέλεσμα η τιμή στο φαρμακείο να είναι πια 2,60 ευρώ.

Ο κ. Σοφιανόπουλος αναφέρει ότι οι αυξήσεις αφορούν περίπου 1.200 μη συνταγογραφούμενα σκευάσματα και εξηγεί ότι η αναγραφόμενη τιμή επί της ουσίας δεν έχει καμία πρακτική αξία και πως το Υπουργείο, για να πετάξει αλλού το μπαλάκι, βάζει μια ενδεικτική τιμή, η οποία ωστόσο στην πράξη δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Φέρνει ως παράδειγμα την αναγραφή λιανικής τιμής σε σκεύασμα , η οποία ξεπερνά πια την νέα τιμή χονδρικής.

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας εκτιμά ότι σε ορισμένες περιπτώσεις σκευασμάτων όπως το Depon έπρεπε να γίνει μια ανατίμηση καθώς ήταν πολύ χαμηλή ειδικά στο απλό, αλλά από εκεί και πέρα προβλέπει ότι όλο και περισσότερα σκευάσματα θα μπαίνουν στο πλαίσιο των μη συνταγογραφούμενων και πως οι εταιρείες θα προσπαθούν να καλύπτουν τη «ζημιά» από τα συνταγογραφούμενα μέσω αυτών που δεν συνταγογραφούνται.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΡΑΦΟΜΕΝΗ ΤΙΜΗ

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΧΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΙΜΩΝ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ΥΛΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΝΟΜΟ ΤΩΝ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ.

Η ΑΝΑΓΡΑΦΟΜΕΝΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΥΤΩΝ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ ΟΥΔΕΜΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.

ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΦΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΜΑ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΥΤΑ.

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΧΑΪΑΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being