Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Πως ένας στόχος μπορεί να σου βελτιώσει τη ζωή

Πως ένας στόχος μπορεί να σου βελτιώσει τη ζωή

Του Στέλιου Ταταράκη

Στόχους θέτουμε με βάση αυτά που θέλουμε να πετύχουμε, θέτουμε βραχυχρόνιους, αλλά και μακροχρόνιους στόχους, μικρούς, αλλά και μεγάλους στόχους. Ας δούμε τι είναι οι στόχοι και εάν αξίζει να βάζουμε στόχους στη ζωή μας και στη καθημερινότητα μας.

Στόχος, είναι μια προσδοκία, ένας σκοπός, μια πρόκληση πολλές φορές, που θέλουμε να πετύχουμε και να κάνουμε. Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλος για να θεωρηθεί στόχος, μπορεί να είναι ακόμα και κάτι απλό που συμβαίνει κάθε φορά μέσα στην μέρα μας και θέλουμε να το αλλάξουμε ή να το εξελίξουμε, όπως π. χ. να σηκωθούμε το πρωί με το πρώτο ξυπνητήρι και όχι με το δεύτερο ή τρίτο που θα χτυπήσει, να πάμε γυμναστήριο συγκεκριμένη ώρα που έχουμε θέσει στο πρόγραμμα μας και όχι να το αναβάλουμε, να φάμε υγιεινά και όχι να πάρουμε από έξω κλπ.

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να μας ξυπνάει την θέληση, το πάθος, την ενέργεια  και την δύναμη που έχουμε μέσα μας για την επίτευξη του και να μας βελτιώνει τη ζωή.

Σε όλα αυτά που κάνουμε μπορούμε να θέσουμε στόχους ώστε να εξελιχθούμε σε αυτό τον τομέα της ζωή μας. Για να θέσουμε ένα στόχο, πριν το κάνουμε θα πρέπει να πιστεύουμε στον εαυτό μας, και πως θα πετύχουμε αυτό που έχουμε θέση και δεν πρέπει να το κάνουμε επειδή πρέπει να γίνει ή επειδή κάποιος άλλος μας το επέβαλε.

Τίποτα δεν πρέπει να κάνουμε χωρίς να το θέλουμε, ότι κάνουμε και ότι στόχο βάζουμε το βάζουμε για εμάς και μόνο. Δεν πρέπει να απογοητευόμαστε εάν δεν πετύχουμε με την πρώτη προσπάθεια που θα επιχειρήσουμε, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε ξανά και ξανά μέχρι να πετύχουμε αυτό που έχουμε θέσει.

Την στιγμή που θέτουμε ένα στόχο, ταυτόχρονα χωρίς να το καταλάβουμε ενεργοποιούνται όλες οι αισθήσεις στο σώμα μας για να μπορέσουμε να σκεφτούμε και να βρούμε τρόπους που θα μας φέρουν πιο κοντά στην επίτευξη του.

Αυτό που είναι καλό να κάνουμε και θα μας βοηθήσει να πετύχουμε είναι κάθε φορά που βάζουμε ένα στόχο, είναι να ονειρευόμαστε πως θα είμαστε και τι θετικά συναισθήματα θα μας δημιουργήσει την ώρα που θα τον πετυχαίνουμε, αυτό φουντώνει ακόμα περισσότερο την θέληση μας για την επίτευξη του.

Τους στόχους, τους θέτουμε για να μπορούμε να επιβληθούμε στο μυαλού μας και στις σκέψεις μας. Οι στόχοι είναι πολύ χρήσιμοι στη ζωή μας, διότι χάρις αυτών μπορούμε να εστιάσουμε το βλέμμα μας και το σώμα μας προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση και όχι να μας πηγαίνουν οπού αυτά θέλουν να πάνε. Οι στόχοι μας συνθέτουν την πυξίδα του εαυτού μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις