Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η εθνικιστική ομάδα "Πατριωτική Πολιτοφυλακή" στρατολογεί μέλη για τη "Φάλαγγα"

Πάτρα: Η εθνικιστική ομάδα "Πατριωτ...

Κάλεσμα μέσω των κοινωνικών δικτύων

Στην Πάτρα και την Αχαΐα έχει επεκτείνει, εδώ και κάμποσο καιρό, το δίκτυο δράσης της η εθνικιστική οργάνωση «Πατριωτική Πολιτοφυλακή», μάλιστα από τις αρχές του 2018 έχει εντείνει την προσπάθεια «στρατολόγησης» νέων μελών μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης όπως το facebook. Είναι δε αξιοσημείωτο ότι την σελίδα του τομέα Πάτρας της οργάνωσης στο facebook ήδη ακολουθούν 664 άτομα.

Όπως αναφέρουν οι συντονιστές της σελίδας «η Διοίκηση της Π.Π.  σκοπό έχει, να Οργανώσει, να Εκπαιδεύσει και να Συντονίσει τούς Έλληνες σε ενδεχόμενο Φυσικών Καταστροφών, είτε από σεισμούς, είτε από πυρκαγιές, είτε από έκτατες συνθήκες φτώχειας, είτε από πολεμικές συράξεις, είτε από εσωτερικές ταραχές ώστε να είναι ικανοί να προστατέψουν την ζωή την δική τους, των οικογενειών τους και των συνανθρώπων τους...».

Η συγκέντρωση πληροφοριών για την εκπαίδευση αλλά και τον τρόπο δράσης της ομάδας είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς γίνεται μόνο μέσω προσωπικών μηνυμάτων ή emails, ενώ δύσκολα απαντούν στα τηλέφωνα ειδικά εάν κάποιος καλέσει από απόκρυψη.

Ωστόσο από όσα καταφέραμε να μάθουμε οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι οι εκπαίδευση, σε αυτοάμυνα (για άνδρες και γυναίκες) πυγμαχία, προσανατολισμό με πυξίδα κ.α., είναι «διαρκής», δωρεάν για τα μέλη, πραγματοποιείται στο γυμναστήριο στα γραφεία της Οργάνωσης, αλλά και στα βουνά της Αχαΐας. Το πρώτο «σετ» εκπαίδευσης είναι 2-3 εβδομάδες και την θεματολογία της την γνωρίζουν τα μέλη από το πρόγραμμα.

Όπως οι ίδιοι αναφέρουν στα μέσα κοινωνική δικτύωσης απευθύνονται σε «ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ..ΠΟΛΙΤΕΣ....που ΘΕΛΟΥΝ να ειναι ΕΝΕΡΓΟΙ...κοντα στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ και στην ΠΑΤΡΙΔΑ....αναλαμβανοντας μετα απο εκπαιδευση ΕΝΕΡΓΟ ρολο ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΑ ..!!!ΕΛΑ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ....και μπες στην ΦΑΛΑΓΓΑ ΜΑΣ !!». Και μόνο η ορολογία που χρησιμοποιείται, παραπέμπει ευθέως σε στρατιωτικού τύπου ιεραρχία κι εκπαίδευση, ενώ ορισμένες αναρτήσεις έχουν σαφές ρατσιστικό περιεχόμενο.

Οι ίδιοι ωστόσο προτάσσουν, για ευνόητους λόγους και την «κοινωνική» τους δράση όπως η εθελοντική αιμοδοσία, η συμμετοχή στην αντιπυρική προστασία τα καλοκαίρια κ.α..

 

 

Το θέμα της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν και με διάφορες αφορμές πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ καθώς στην Αθήνα η οι ομάδες αυτού του τύπου λειτουργούν από το 2012. Την χαρακτηρίζουν ως «μια ακραία εθνικιστική οργάνωση που δρα πανελλαδικά, αλλά η δράση της παραμένει σχετικά άγνωστη στο ευρύ κοινό. Με βάση την ιδρυτική της ανακοίνωση, στοχεύει στο να δημιουργηθεί μια «εκπαιδευμένη, συντεταγμένη, πειθαρχημένη, ετοιμοπόλεμη, ισχυρή» ομάδα πολιτών - οπλιτών οι οποίοι θα είναι έτοιμοι να επέμβουν όταν ξεσπάσει η κοινωνική αναταραχή.

Η εν λόγω οργάνωση πραγματοποιεί ασκήσεις εκπαίδευσης στρατιωτικού τύπου με στολές παραλλαγής αντίστοιχες με εκείνες του ελληνικού στρατού, με το εθνόσημο και το σήμα της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής και όπλα, όπως πολυβόλα και καραμπίνες, που, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, είναι τύπου airsoft νόμιμα και πωλούνται σε καταστήματα.

Στα διάφορα βίντεο που υπάρχουν στο διαδίκτυο από τις εκπαιδεύσεις που πραγματοποιούν σχεδόν κάθε εβδομάδα διακρίνονται ομάδες ανθρώπων σε στρατιωτική παράταξη, παραγγέλματα και αντίστοιχα στοιχεία που παρατηρούνται μόνο στο πλαίσιο επιχειρήσεων και εκπαιδεύσεων του ελληνικού στρατού.

Οι ίδιοι αναφέρουν ότι θα επέμβουν «μόνο όταν ξεσπάσει η κοινωνική αναταραχή» την οποία «θα σπεύσουν να εκμεταλλευτούν κάποιοι ανθέλληνες» και κρίνουν ότι η ύπαρξη μιας τέτοιας ομάδας «θα είναι άκρως απαραίτητη και πολύτιμη», ενώ τονίζουν ότι κινούνται πάντα μέσα στα νόμιμα πλαίσια.

Δηλώνουν Έλληνες Εθνικιστές που δεν έχουν σχέση με την Ακρα Δεξιά, το φασισμό και το ναζισμό και αναγνωρίζουν τη Χρυσή Αυγή ως ένα νόμιμο πολιτικό Εθνικιστικό Κίνημα. Δεν έχουν καμία επαφή με μετανάστες, επιθυμούν να αποχωρήσουν όλοι οι λαθρομετανάστες από τη χώρα και ζητούν από την κυβέρνηση να διώξει τους λαθρομετανάστες, να καταγγείλει το Δουβλίνο 2 και να κλείσει τα ανατολικά σύνορα της χώρας, χερσαία και θαλάσσια», ανέφερε πριν κάποια χρόνια το πόρταλ iefimerida.gr

 

 

Η απάντηση της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής στα δημοσιεύματα του iefimerida έχει ως εξής:

«Η Πατριωτική Πολιτοφυλακή είναι ένα νόμιμο εκπαιδευτικό κίνημα με επίσημο καταστατικό και γραφεία.

Σκοπός είναι η εκπαίδευση πολιτών σε θέματα αυτοπροστασίας και πρώτων βοηθειών.

Είμαστε ένα κίνημα που σεβόμαστε απόλυτα τους νόμους και το σύνταγμα.

Δεν έχουμε καμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα και με άλλου είδους πολιτοφυλακές όπως είναι η "Ελληνική πολιτοφυλακή".

Έχουμε το δικαίωμα ως Έλληνες πολίτες αυτής της χώρας να έχουμε άποψη σε ό,τι αφορά τα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας κυρίως σε θέματα ασφάλειας.

Μέρος της εκπαίδευσής μας γίνετε με όπλα τύπου airsoft τα οποία είναι νόμιμα, ενώ δεν επιτρέπονται σε καμιά περίπτωση να γραφτούν μέλη ανήλικοι.

Όλα τα άλλα που ακούγονται και γράφονται κατά διαστήματα σε διάφορες ιστοσελίδες, ανήκουν καθαρά στην σφαίρα φαντασίας κάποιων ψευτοδημοσιογράφων που μόνο σκοπό έχουν την συκοφάντησή μας.

Εκ μέρους της διοίκησης Πατριωτικής Πολιτοφυλακής».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις