Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τα οικογενειακά επιδόματα – Ποιοί θα δουν αυξήσεις

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τα οικογενε...

Κατηγόρησε τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι εκφράζει τις απόψεις των ΔΝΤ και βιομηχάνων

«Παράθυρο» για την κάλυψη των απωλειών που θα έχουν κάποιοι από τους τρίτεκνους-πολύτεκνους, άνοιξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στη σχετική αναφορά του στη Βουλή, θύμισε ότι το κονδύλι για τα παιδιά αυξήθηκαν κατά 260 εκατ. ευρώ, δηλαδή από τα 650 στα 910 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, 730.000 οικογένειες από τις 800.000 συνολικώς, θα δουν «πολύ σημαντική αύξηση ως και διπλασιασμό του επιδόματος», μέσω της ενίσχυσης των επιδομάτων για πρώτο-δεύτερο παιδί.

Ταυτοχρόνως, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, αλλάζουν οι συντελεστές για το τρίτο παιδί και άνω, με αποτέλεσμα οι μισοί από τους 100.000 τριτέκνους -πολυτέκνους να δουν αυξήσεις επίσης.

Για να καταλήξει, «για μικρή αριθμητικά κατηγορία οι οποίοι θα υποστούν κάποιες μικρές μειώσεις, είμαστε διατεθειμένοι και τους επόμενους μήνες να προβούμε σε σχετικές ανακοινώσεις αφού θα εξετάσουμε λύσεις ώστε να καλυφθεί αυτή η απώλεια», προανήγγειλε ο πρωθυπουργός χειροκροτούμενος από τους βουλευτές της πλειοψηφίας. Κατηγόρησε δε, την αντιπολίτευση για «λαϊκισμό» και «ψηφοθηρία».

«Γνήσιος εκφραστής των απόψεων ΔΝΤ-ΣΕΒ ο Κυρ. Μητσοτάκης»

Στιγμιαία ένταση προκλήθηκε στη Βουλή όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε σε «αυτούς εδώ», υπονοώντας την αξιωματική αντιπολίτευση, και τις επιπτώσεις που θα είχε για τον κόσμο της εργασίας αν ήταν στην κυβέρνηση η ΝΔ.

Δύο φορές στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του είναι οι γνήσιοι εκφραστές, ακόμη και σήμερα, των θέσεων του ΔΝΤ και του ΣΕΒ στα εργασιακά. Στην ίδια αναφορά του, σε υψηλούς τόνους, ο πρωθυπουργός στηλίτευσε τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου, κατήγγειλε όλους εκείνους που τα χρόνια της μεγάλης ανάπτυξης έπαιρναν θαλασσοδάνεια και μίζες.

Μάλιστα, ο ομιλητής έκανε λόγο για ασύστολο ψεύδος, ότι δήθεν η κυβέρνηση υλοποιεί κατά γράμμα τις απαιτήσεις δανειστών και ΣΕΒ για την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας. Εκείνοι ζητούν η απεργία να προκηρύσσεται με το 50%+1, όταν η κυβέρνηση έβαλε τον πήχη της απαρτίας στο 50%+1.

Περισσότερες πλέον, οι θέσεις πλήρους απασχόλησης

Σειρά στοιχείων που επιβεβαιώνουν ότι η παρούσα κυβέρνηση υπερασπίζεται τον κόσμο της εργασίας, παρέθεσε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Έτσι, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, από «σφραγίδα» έχει μετατραπεί σε πραγματικό «όπλο» για τους εργαζομένους, ήταν η, κατά λέξη, αναφορά του.

Επιπλέον, «όταν ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση το 2015 η σχέση μερικής και πλήρους απασχόλησης ήταν 60% – 40% υπέρ της μερικής απασχόλησης. Και εντός της τριετίας 2012- 2015 είχε επικρατήσει με πολιτική επιλογή μια τάση πλήρους διάλυσης της αγοράς. Αυτή την τάση την αντιστρέψαμε με σκληρή δουλειά», είπε ο πρωθυπουργός.

Σήμερα, εξάλλου, οι νέες θέσεις εργασίας, 320.000 περισσότερες, που δημιουργούνται, είναι στην πλειονότητα τους θέσεις πλήρους απασχόλησης, ανέφερε επίσης ο κ. Τσίπρας.

Ενώ το ποσοστό της αδήλωτης εργασίας, η κυβέρνηση το έριξε από το 19% στο 13%.

«Μπροστά μας, το στοίχημα της δίκαιης ανάπτυξης»

Στον επίλογο της ομιλίας του, στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι «η σημερινή ψηφοφορία, θα είναι καθοριστική για την επιτάχυνση της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, σε επτά μήνες από τώρα. Τα δύσκολα είναι πλέον πίσω μας», γεγονός που εξηγεί τον εκνευρισμό στις τάξεις των πολιτικών του αντιπάλων, παρατήρησε.

«Έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο στοίχημα, αυτό της δίκαιης ανάπτυξης», ανέφερε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι αυτό το στοίχημα δεν θα κερδηθεί στο επίπεδο των αριθμών και των δεικτών, αλλά στο πεδίο της πραγματικής βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, στην αύξηση των θέσεων πλήρους εργασίας, στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων, στην περαιτέρω αναβάθμιση του κοινωνικού κράτους και των κοινωνικών υπηρεσιών, στην αποτελεσματικότερη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης.

Το 2018 θα είναι μια χρονιά-ορόσημο

Στο «δια ταύτα» της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε με έμφαση ότι «το 2018 θα είναι μια χρονιά-ορόσημο

Ορόσημο για την τελική μετάβαση σε μια νέα εποχή.

Και είμαι πλέον βέβαιος ότι θα το καταφέρουμε», τόνισε, σε πείσμα, όπως συμπλήρωσε, αυτών που σήμερα αισθάνονται αμηχανία και εκνευρισμό, είτε εκ δεξιών είτε εξ αριστερών της κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις