Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

LIVE Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ ΜΕ 4 ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΣΤΙΣ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ

LIVE Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ ΜΕ 4 ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΤΗΣ...

Ενα πρόγραμμα με τίτλο "Chronos"

Την τελευταία φορά που την απόλαυσε το Πατρινό κοινό ήταν τον περασμένο Μάιο στο παλιό Πτωχοκομείο – Royal Theater στην Ακτή Δυμαίων ενώ παλιότερα έχει εμφανιστεί στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο και αλλού. Ο λόγος για την αγαπητή ερμηνεύτρια και τραγουδοποιό Δήμητρα Γαλάνη, η οποία επανέρχεται στην Πάτρα για μία live μουσική εμφάνιση την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών στο Ρίο.

Η Δήμητρα Γαλάνη δεν θα είναι μόνη στη σκηνή αλλά μαζί με ένα κουαρτέτο εξαιρετικών Ελλήνων μουσικών με κεντρικό άξονα τραγούδια που έχουν γράψει οι μεγάλοι δημιουργοί, ποιητές και συνθέτες.

Οι ενορχηστρώσεις της ομάδας αυτών των μουσικών αναδεικνύουν με έναν μοναδικό τρόπο τις επιρροές της ελληνικής μουσικής από την Ανατολή και τη Δύση. Ο Πέτρος Κλαμπάνης στο κοντραμπάσο, ο Θωμάς Κωνσταντίνου στο ούτι, λαούτο και κιθάρα, ο Σπύρος Μάνεσης στο πιάνο και ο Χρήστος Ραφαηλίδης στο βιμπράφωνο γίνονται ένα «σώμα» με την Δήμητρα Γαλάνη που είναι η «κορυφαία αυτού του χορού», όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου. Η 65χρονη καλλιτέχνιδα που ξέρει να ανανεώνεται και να παραμένει στην πρώτη γραμμή, θα παρουσιάσει ένα ιδιαίτερο project με τίτλο Chronos – Χρόνος, ενώνοντας το παρελθόν με το σήμερα.

Σ’αυτήν την μοναδική παράσταση με την έννοια Chronos ταυτίζεται και η ίδια η Δήμητρα Γαλάνη, η οποία τραγουδά ανελλιπώς από τα τέλη του ‘60. Chronos είναι και τα ίδια τα τραγούδια που πάντα έχουμε ανάγκη να ανακαλούμε για να επαναπροσδιορίζουμε τον πολιτισμό μας. Ένα από τα πιο ωραία που έχει πει η Δήμητρα Γαλάνη είναι το «Βροχή και σήμερα» αλλά και το «Ζω», «Τα Γαλάζια σου γράμματα» και τόσα άλλα.

Η μουσική παράσταση Chronos θα παρουσιαστεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών στις 21.30 την Τετάρτη 24/1.

Τα εισιτήρια κοστίζουν  22€, 18€, 14€ (εξώστης) ενώ τα μειωμένα-Ειδικές κατηγορίες 12 €.

*Στο κάθε εισιτήριο συμπεριλαμβάνεται και δωρεάν κρασί στο φουαγιέ.

*Το Chronos κυκλοφορεί σε cd/dvd από την TheInSound.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture